Οικονομία

ΕΦΚΑ: Συνταξιούχος έκανε αγωγή κατά του φορέα – Ζητάει αναδρομικά ύψους 400.000 ευρώ

ΕΦΚΑ: Συνταξιούχος έκανε αγωγή κατά του φορέα – Ζητάει αναδρομικά ύψους 400.000 ευρώ
ΕΦΚΑ: Συνταξιούχος συμβολαιογράφος κατέθεσε αγωγή κατά του Φορέα, ζητώντας αναδρομικά 400.000 ευρώ.

ΕΦΚΑ: Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑ Νέα”, συνταξιούχος συμβολαιογράφος του πρώην Ταμείου Ναυτικών έκανε αγωγή κατά του Φορέα Ασφάλισης, διεκδικώντας το ποσό των 400.000 ευρώ. Η συνταξιούχος συμβολαιογράφος, στην οποία είχε βγει σύνταξη 24.000 ευρώ το μήνα, ζητά αναδρομικά το ποσό των 400.000 ευρώ για όσους μήνες δεν είχε λάβει τη σύνταξή της. Παράλληλα, η ίδια ζητά την άμεση έκδοση της σύνταξής της, ενώ όπως αναφέρεται στην αγωγή που κατέθεσε, οι αποδοχές της για μία δεκαπενταετία (από το 2002 έως το 2017 συγκεκριμένα), ξεπερνούν τα 7.7 εκατομμύρια ευρώ. Ως εκ τούτου, το ποσό που δικαιούται από τη σύνταξη είναι λίγο πάνω από 23.500 ευρώ. Μάλιστα, η γυναίκα που κατέθεσε την αγωγή, αναφέρει ότι εργαζόταν επί 47 έτη και σε 14 εξ αυτών (2002-2016) είχε πληρώσει εισφορές ύψους 1.3 εκατομμυρίων ευρώ.

Νότης Μηταράκης: “Στο στάδιο της υπογραφής ήταν οι συντάξεις των 24.000 ευρώ”

“Οι φάκελοι με συντάξεις που έφταναν αυτό το ύψος, είχαν περάσει από επεξεργασία της διοίκησης και βρίσκονταν στο στάδιο της τελικής υπογραφής”, τόνισε ο υφυπουργός για τις περίφημες συντάξεις των 24.000 ευρώ. Ακόμη ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι, από τη στιγμή που ο κ. Βρούτσης ενημερώθηκε πως υπάρχουν τέτοιες συντάξεις οι οποίες αφορούν τόσο υψηλά χρηματικά ποσά, ζήτησε να παγώσουν οι διαδικασίες μέχρι να δούμε τι συμβαίνει.

«Αυτό που συμβαίνει τελικά και είναι λάθος, είναι πως βάσει του νόμου Κατρούγκαλου, προσμετρώνται γενικοί κοινωνικοί πόροι που συλλέχθηκαν για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, σε ατομικές ασφαλιστικές μερίδες. Τους τελευταίους μήνες οι συντάξεις που έχουν εκδοθεί και πληρωθεί άνω των 3.000 ευρώ (το οποίο είναι το όριο που έχει αναφέρει ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος ότι ορίζει ο νόμος του), φτάνουν τις 226».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε αναφέρει τα εξής για το θέμα:  «Δεν υπήρξαν ποτέ τέτοιες. Ο ίδιος ο ασφαλιστικός νόμος ακριβώς επειδή προβλέπει ανώτατο όριο εισφορών και συνδέει τις εισφορές με τις συντάξεις, προκύπτει από τον νόμο αυτό ένα πλαφόν ανώτατης σύνταξης γύρω στις 3.000 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Ο νόμος, όμως, δεν είχε μόνο να φροντίσει για το μέλλον, είχε να αντιμετωπίσει και περιπτώσεις στο παρελθόν πολλαπλών εισφορών, σε πολλά ταμεία. Θυμίζω ότι στο παρελθόν δεν έπαιρνε ο κόσμος μία σύνταξη, όπως θα παίρνει στο εξής. Ή έπαιρνε πολλές φορές και πολλές συντάξεις, αν ήταν για παράδειγμα και δικηγόρος και δημοσιογράφος και έδινε εισφορές σε δύο ταμεία», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments