Αθλητισμός

Πέδρο Μάρτινς: Οι σκέψεις του για το παιχνίδι με την Μπασακσεχίρ

Πέδρο Μάρτινς: Οι σκέψεις του για το παιχνίδι με την Μπασακσεχίρ
Πέδρο Μάρτινς: Τι σύστημα αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο προπονητής του Ολυμπιακού στην Τουρκία.

Πέδρο Μάρτινς: Μπορεί να απομένουν αρκετές ημέρες και προπονήσεις μέχρι το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπασακσεχίρ στην Τουρκία (Τετάρτη 7/8), αλλά ο προπονητής του Ολυμπιακού φέρεται να κάνει σκέψεις για αλλαγή συστήματος κόντρα στους Τούρκους. Την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019, ο Μάρτινς έκανε κάποιες ασκήσεις τακτικής στον Ρέντη χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τις τελικές του αποφάσεις για το πως θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός παρακολούθησε την Μπασακσεχίρ στο φιλικό με την ΑΕΚ και διαπίστωσε ότι πρόκειται για μία πολύ ποιοτική ομάδα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, τόσο στον άξονα, όσο και στα «φτερά». Στην Τουρκία θα χρειαστούν τρεξίματα, θα χρειαστούν αλληλοκαλύψεις, θα χρειαστούν παίκτες που θα έχουν το νου τους περισσότερο στα ανασταλτικά τους καθήκοντας.

Για αυτό το λόγο λοιπόν, ο Μαρτίνς εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει τον σχηματισμό και να πάει με 4-3-3 στην Κωνσταντινούπολη, χρησιμοποιώντας στα χαφ τους Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά. Ότι δηλαδή έκανε στα τελευταία λεπτά και στα δύο παιχνίδια με την Βικτόρια Πλζεν «κλειδώνοντας» για τα καλά τον άξονα των Τσέχων.

Φυσικά η Μπασακσεχίρ έχει πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές από την Πλζεν, είναι πιο επιθετική ομάδα από την τσεχική και για αυτό συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες το σενάριο να δούμε μία διαφοροποίηση στο σύστημα συγκριτικά με όλα όσα είδαμε κόντρα στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Το θέμα βεβαίως είναι ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να «θυσιαστεί» ένας εκ των Βαλμπουενά, Μασούρα ή Ποντένσε. Ακόμα δεν έχει παρθεί καμία οριστική απόφαση από πλευράς Μαρτίνς, αλλά μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να αρχίσει σιγά-σιγά να ανοίγει και επί… χόρτου τα χαρτιά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments