Ελλάδα

Φωτιά τώρα στον Ασπρόπυργο – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Φωτιά τώρα στον Ασπρόπυργο – Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου Αττικής. Σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα κινητοποιήθηκαν άμεσα 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Φωτιά τώρα: Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε ξερά χόρτα στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου Αττικής. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Νωρίτερα μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Λούβρο στην Αρχαία Ολυμπία. Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην περιοχή Λούβρο, στην Αρχαία Ολυμπία. Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς στην περιοχή η βλάστηση είναι πολύ πυκνή.

Μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έδωσαν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ επιχειρούν επίσης δυο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Κόκκινος συναγερμός σήμερα

Μεγάλο κίνδυνο για να εκδηλωθεί φωτιά σε αρκετές περιοχές της χώρας εγκυμονεί η κορύφωση του καύσωνα. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω του κύματος καύσωνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και λόγω των ιδιαίτερων ατμοσφαιρικών συνθηκών, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις συγκεκριμένες περιοχές:

  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (Λάρισα, Μαγνησία)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια)
  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και των Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Λακωνία)

Ο χάρτης προειδοποίησης για τις φωτιές εν μέσω καύσωνα:

Σε επιφυλακή για καύσωνα και φωτιές η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Την ώρα που οι αρμόδιες υπηρεσίες προειδοποιούν για τα 40άρια του καύσωνα και για έντονο αίσθημα δυσφορίας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε επιφυλακή για τις φωτιές. Γι’ αυτό και έχει ενημερώσει τους δήμους και τις περιφέρειες όλων των περιοχών που είναι στις «κόκκινες» ζώνες, προκειμένου να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων φωτιές.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, απηύθυνε έκκληση προς τις τοπικές αυτοδιοικήσεις, προκειμένου να είναι ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες για την ανακούφιση πολιτών από τον καύσωνα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που εξέδωσε ενημέρωση και για τον καύσωνα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού ή χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Οι οδηγίες της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τον καύσωνα:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments