Καιρός

Καύσωνας στην Ελλάδα: “Καμίνι” η χώρα το Σάββατο – Οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Καύσωνας στην Ελλάδα: “Καμίνι” η χώρα το Σάββατο – Οι υψηλότερες θερμοκρασίες
Καύσωνας στην Ελλάδα: Limit up σημείωσε ο υδράργυρος το Σάββατο, φτάνοντας μέχρι τους 41.4 βαθμούς Κελσίου. Γέμισαν οι παραλίες από τον κόσμο που αναζητούσε... ανάσα δροσιάς.

Καύσωνας στην Ελλάδα: Τις υψηλότερες τιμές της έπιασε o υδράργυρος σήμερα, Σάββατο, με τις περισσότερες περιοχές της χώρας να “δυσφορούν” από το κύμα ζέστης, το οποίο ώθησε χιλιάδες πολίτες στο να αναζητήσουν ανάσες δροσιάς στις κοντινότερες παραλίες. Στις παραλίες του λεκανοπεδίου έγινε το… αδιαχώρητο, καθώς ο υδράργυρος “φλέρταρε” με τους 40 βαθμούς Κελσίου, καθιστώντας… αναγκαία μια βουτιά στη θάλασσα, για όσους είχαν αυτήν την δυνατότητα.

Το meteo.gr ανάρτησε έναν χάρτη με τις περιοχές στις οποίες καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες από τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς. Όπως μπορούμε να δούμε και στον παρακάτω χάρτη, στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Θεολόγος Φθιώτιδας, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 41.4 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθησε το Λευκοχώρι με 41.4, η Λάρισα με 40.9 και οι Άγιοι Θεόδωροι με 40.4.

Λίγο αργότερα, η ίδια πηγή έβγαλε το top 8 των μέγιστων θερμοκρασιών που καταγράφηκαν σήμερα στην Ελλάδα, με τον Θεολόγο, το Λευκοχώρι και τη Λάρισα να έχουν τις τρεις πρώτες θέσεις. Ακολούθησε η Τανάγρα (με 40.9 βαθμούς) τα Ψαχνά Ευβοίας, το Γαλαξίδι, η Μακρακώμη και οι Άγιοι Θεόδωροι.

Και στην Ξάνθη… χαλάζι!

Κατά τη διάρκεια των πρωινών και απογευματινών ωρών του Σαββάτου, 3 Αυγούστου, οι περισσότερες περιοχές της χώρας είχαν να αντιμετωπίσουν τον καυτό ήλιο, με τον υδράργυρο να ξεπερνά σε ορισμένες περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στην Ξάνθη όμως, κατά τις απογευματινές ώρες εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις και σαν να μην έφτανε αυτό, έπεσε και χαλάζι το οποίο είχε μέγεθος φουντουκιού, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα xanthinea.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Το σκηνικό του καιρού από το μεσημέρι και μετά άλλαξε ξαφνικά με τα σύννεφα να κάνουν την εμφάνιση τους και τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά. Οι ουρανοί άνοιξαν και μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Ακολούθησε χαλαζόπτωση μερικών λεπτών με το χαλάζι να θυμίζει σε μέγεθος φουντούκια ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστό το εάν έχουν προκληθεί ζημιές στην περιοχή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments