Αθλητισμός

Κλήρωση Champions League: Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού

Κλήρωση Champions League: Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού
Κλήρωση Champions League: ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έμαθαν τους πιθανούς αντιπάλους τους, σε περίπτωση που ξεπεράσουν τα εμπόδια του Άγιαξ και της Μπασακσεχίρ στον γ' προκριματικό γύρο.

Κλήρωση Champions League: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα play-offs πρόκρισης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να μαθαίνουν τους αντιπάλους τους. Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, εάν ξεπεράσει το εμπόδιο του Άγιαξ, τότε θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού ΑΠΟΕΛ ή Καραμπάκ. Με λίγα λόγια, εάν η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα κάνει την υπέρβαση, τότε στα play-offs θα έχει σαφώς πιο εύκολο έργο, στα χαρτιά.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έχει πιο δύσκολη αποστολή, καθώς εάν περάσει τη Μπασάκσεχιρ, τότε θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα από το ζευγάρι της Πόρτο με τη Κράσνονταρ. Το πρώτο ματς του ΠΑΟΚ στα play offs του Champions League (εάν προκριθεί) θα διεξαχθεί μέσα στο διήμερο 20-21 Αυγούστου εκτός έδρας, ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην Τούμπα, μία εβδομάδα αργότερα. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός θα έχει το πρώτο του ματς στο “Γ. Καραϊσκάκης”, με τη ρεβάνς να διεξάγεται μία εβδομάδα αργότερα.

Τα ζευγάρια των play offs του Champions League:

Τα ζευγάρια του τρίτου προκριματικού γύρου:

Τα προφίλ των πιθανών αντιπάλων ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

Ο ΑΠΟΕΛ είναι κυπριακή ποδοσφαιρική ομάδα που αποτελεί το σημαντικότερο και μακροβιότερο τμήμα του σωματείου του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ελλήνων Λευκωσίας. Ιδρύθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1926. Έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας είναι το Νέο Γ.Σ.Π. στη Λευκωσία. Ως χρώματα χρησιμοποιεί το μπλε μαζί με το κίτρινο και εδώ και μερικά χρόνια χρησιμοποιείται επίσης το πορτοκαλί χρώμα. Το μπλε χρώμα συμβολίζει την ελληνική σημαία, ενώ το κίτρινο τη βυζαντινή σημαία της ελληνορθοδοξίας με το δικέφαλο αετό. Είναι μία από τις δύο λαοφιλέστερες ομάδες της Κύπρου.

Η Καραμπάκ ΦΚ  είναι ποδοσφαιρική ομάδα από την πόλη Άγκνταμ, η οποία όμως μετά τον πόλεμο του Ναγκόρνο – Καραμπάχ έθεσε ως έδρα το Μπακού, και που αγωνίζεται στην Πρεμιέρ Λικασί. Έχει κατακτήσει 3 φορές το Κύπελλο της χώρας. Αποτέλεσε την πρώτη ομάδα που δεν προέρχεται από το Μπακού, η οποία κατέκτησε το εγχώριο πρωτάθλημα. Μαζί με τη Νεφτσί που συμμετείχε σε όλες τις περιόδους του πρωταθλήματος. Αγωνίζεται στο Στάδιο Τοφίκ Μπαχράμοφ, στο οποίο αγωνίζεται και η εθνική ομάδα ανδρών της χώρας.

Η Πόρτο είναι ένας από τους τρεις μεγαλύτερους αθλητικούς συλλόγους της Πορτογαλίας μαζί με την Μπενφίκα και τη Σπόρτινγκ. Έχει πετύχει τις περισσότερες ευρωπαϊκές διακρίσεις ανάμεσα στις πορτογαλικές ομάδες έχοντας κατακτήσει από δύο φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών και το Διηπειρωτικό Κύπελλο και από μία φορά το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το Σούπερ Κύπελλο Ευρώπης. Στο εσωτερικό της χώρας έχει κατακτήσει 28 πρωταθλήματα και 16 κύπελλα.

Η Κρασνοντάρ είναι ρώσικος ποδοσφαιρικός σύλλογος που έχει την έδρα του στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας. Το 2009 ο σύλλογος ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία του ρωσικού ποδοσφαίρου, την δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία του ρωσικού ποδοσφαίρου όταν κατέλαβε την 3η θέση. Το 2009 ο σύλλογος τερμάτισε στην 10η θέση. Το 2010 ο σύλλογος προβιβάστηκε στο Πρωτάθλημα Ρωσίας για την περίοδο 2011, όταν τερμάτισε στην 5η θέση της πρώτης κατηγορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments