Πολιτική

Μαρία Αντωνίου: Τοποθετήθηκε επικεφαλής στο Γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Μαρία Αντωνίου: Τοποθετήθηκε επικεφαλής στο Γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη
Μαρία Αντωνίου: Αυτή είναι η νέα επικεφαλής του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Μαρία Αντωνίου: Έγινε γνωστή η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τη Μαρία Αντωνίου, η οποία τοποθετήθηκε στο εν λόγω πόστο, με το Μέγαρο Μαξίμου να τονίζει ότι ο στόχος για το Γραφείο στη συμπρωτεύουσα είναι να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο και περιεχόμενο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, συμβάλλοντας στην προβολή της Μακεδονίας.  “Στόχος είναι το Γραφείο Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο και περιεχόμενο, όχι μόνο για την επαφή με τους πολίτες και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης, αλλά σε συνεργασία με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης και τις αυτοδιοικητικές αρχές να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και την προβολή του brand Μακεδονία“, αναφέρει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Ποια είναι η Μαρία Αντωνίου

Η Μαρία Αντωνίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά. Σπούδασε Δασολογία στη Γεωπονοδασολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δασολόγος σε πολλές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα αλλά και στο Δημόσιο, στις Διευθύνσεις Δασών Φθιώτιδας και Καστοριάς. Από τον Φεβρουάριο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2009 διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καστοριάς.

Το 2007 εξελέγη αιρετό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Από τον Μάιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2019 διετέλεσε βουλευτής Καστοριάς με τη Νέα Δημοκρατία. Από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2019 ήταν αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνη για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ

Μία εβδομάδα πριν από την ανακοίνωση για την επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, το Μέγαρο Μαξίμου έκανε γνωστό το πρόσωπο που ανέλαβε την ηγεσία της ΕΥΠ.  Την 1η Αυγούστου, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας τα όσα είχαν διαρρεύσει για τη θέση που άφησε ο Γιάννης Ρουμπάτης. Επιπλέον, η ΕΥΠ ενισχύεται με τρεις υποδιοικητές που διευρύνουν τον οργανωτικό και επιχειρησιακό της ορίζοντα. Ο πρέσβης κ. Αν. Μητσιάλης ο οποίος εκπροσωπούσε από το 2016 τη Νέα Δημοκρατία στο Συμβούλιο Εθνικής Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) θα είναι υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις της Υπηρεσίας. Ο κ. Βασ. Γκρίζης ο οποίος διετέλεσε μεταξύ άλλων για 7 χρόνια Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) θα έχει επιχειρησιακές αρμοδιότητες. Και ο κ. Διον. Μελιτσιώτης ο οποίος είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα είναι υπεύθυνος για οργανωτικά ζητήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments