Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Πόσα χρήματα κέρδισε στα προκριματικά του Champions League

Ολυμπιακός: Πόσα χρήματα κέρδισε στα προκριματικά του Champions League
Ολυμπιακός: Ήδη οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εξασφαλίσει 8 εκατομμύρια ευρώ και κοιτάζουν πολύ υψηλότερα πλέον με πρόκριση επί της Μπασακσεχίρ.

Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν νικητές από την Τουρκία, επικρατώντας με 1-0 της Μπασακσεχίρ και κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση τους στον play off γύρο των προκριματικών του Champions League. Ο Ολυμπιακός πλέον «ανεβαίνει» τόσο από την άποψη πρεστίζ, καθώς θα μπορέσει να διεκδικήσει ξανά την είσοδο του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά και από οικονομικής άποψης. Ήδη, η πρόκριση επί της Βικτόρια Πλζεν απέφερε στα ταμεία του συλλόγου ένα μεγάλο οικονομικό κέρδος. Αν μάλιστα επιτευχθεί και ο στόχος των Play offs που ισούται με 5 εκατομμύρια ευρώ, το κέρδος αυτό θα εκτοξευθεί.

Ωστόσο, επειδή πρώτα πρέπει αυτές οι καταστάσεις να εξετάζονται βήμα βήμα, πρέπει να δούμε τα χρήματα που έχουν μπει μέχρι στιγμής στα ταμεία των Πειραιωτών. Συνολικά, το ποσό αυτό φτάνει τα 8 εκατομμύρια ευρώ από τον δεύτερο γύρο του Champions League λοιπόν, και την πρόκρισή επί της Πλζεν, και σίγουρα θέση στους ομίλους του Europa League αν και εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» αποκλειστούν από τη Μπασακσεχίρ.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα έχει ευρωπαϊκά παιχνίδι σίγουρα μέχρι και τον Δεκέμβριο, άρα και γεμάτο το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σε κάθε αναμέτρηση. Επιπλέον, η κάθε νίκη αποφέρει στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση περί τις 570 χιλιάδες ευρώ ενώ η ισοπαλία 190 χιλιάδες ευρώ. Αν υπάρξει δε, και πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa ανεβαίνουν ραγδαία τα ποσά. Συμπερασματικά λοιπόν, 8 τα εκατομμύρια για την πρόκριση επί της Πλζεν, άλλα 5 από το ρεαλιστικότατο πλέον στόχο της πρόκρισης στα Play off, μας κάνουν 13. Ακόμα όμως και με το υπαρκτό ενδεχόμενο αν και μικρό, του αποκλεισμού, τα κέρδη της ομάδας του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ήδη πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ και μένει να δούμε που μπορούν να φτάσουν.

Πορτογαλία: Ενδιαφέρον για τα τηλεοπτικά των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν Πορτογάλους προπονητές, γεγονός που έχει εγείρει το ενδιαφέρον των Πορτογάλων για την Super League. Σύμφωνα με το «Sportime», μάλιστα, υπάρχουν διεργασίες, προκειμένου να αποκτηθούν από τους Πορτογάλους προπονητές τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τους αγώνες των τριών πρώτων ομάδων της περυσινής χρονιάς.

Σκοπός, φυσικά, είναι να μεταδίδονται ζωντανά οι αγώνες από το ελληνικό πρωτάθλημα στην Πορτογαλία, προκειμένου το κοινό της χώρας να παρακολουθεί αντίστοιχα τις προσπάθειες των ομάδων των Αμπέλ Φερέιρα, Πέδρο Μαρτίνς και Μιγκέλ Καρντόσο. Η ίδια πληροφορία αναφέρει, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, αλλά υπάρχει συζήτηση, με τους Πορτογάλους να ενδιαφέρονται πραγματικά να δείχνουν τις 3 ομάδες ζωντανά. Όλες τους, μάλιστα, είναι ενήμερες για το ζήτημα και θα φανεί άμεσα κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει πραγματικότητα αυτό το αίτημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments