Διεθνή

Μια τρομακτική αλήθεια για τον εσωτερικό χώρο του αυτοκινήτου

Μια τρομακτική αλήθεια για τον εσωτερικό χώρο του αυτοκινήτου
Τα αποτελέσματα για τον εσωτερικό χώρο ενός αυτοκινήτου είναι σοκαριστικά.

Το αυτοκίνητο είναι ένα από τα αγαθά που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι περισσότερο στην καθημερινότητά τους. Για να μεταβούν στη δουλεία, για να πάνε στο σούπερ μάρκετ ή για να πραγματοποιήσουν κάποια έξοδο. Μια νέα έρευνα όμως αποδεικνύει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία.

Σύμφωνα με νέα έρευνα το αυτοκίνητο είναι μια από τις πιο μεγάλες εστίες μικροβίων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πως αρκετές φορές μπορεί να είναι αρκετά πιο βρώμικο ακόμα και από το κάθισμα δημόσιας τουαλέτας. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2014 από το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών των ΗΠΑ, έβγαλε στο φως μερικά ευρήματα που σοκάρουν. Το τιμόνι για παράδειγμα, είναι ορισμένες φορές 4 φορές πιο βρώμικο από το κάθισμα της λεκάνης δημόσιας τουαλέτας.

Για τα σωστά αποτελέσματα της μελέτης, οι ερευνητές υπολόγισαν την ποσότητα βακτηρίων ανά τετραγωνικό εκατοστό και άλλες φορές, τις μονάδες σχηματισμού αποικιών που ίσως υπάρχουν στους εσωτερικούς χώρους των αυτοκινήτων.

Τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Αντιθέτως μάλιστα, είναι σοκαριστικά. Το τιμόνι συγκεντρώνει 629 μονάδες σχηματισμού αποικιών, την ίδια στιγμή που η οθόνη των κινητών έχει μ.ο. μόλις 100, ενώ τα καθίσματα στις δημόσιες τουαλέτες 172.

Τα δυο πιο συχνά βακτήρια που συναντώνται στους εσωτερικούς χώρους των αυτοκινήτων είναι το Προπιονιβακτήριο, γνωστό για τον μοναδικό μεταβολισμό του και την ικανότητα του να συνθέτει προπανικό οξύ, και ο Σταφυλόκοκκος, τα οποία μπορεί να προκαλέσει διάφορα είδη λοιμώξεων στο ανθρώπινο σώμα.

Τα διαφορετικά βακτήρια στο εσωτερικό ενός τυπικού οχήματος μπορούν αν φτάσουν ακόμα και τα 700, με τα περισσότερα να προκύπτουν από την κατανάλωση τροφών. Οπότε τρώτε όσο λιγότερο μέσα στο αυτοκίνητο και να το καθαρίζετε συχνά…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments