Ελλάδα

Φωτιά Εύβοια: Εμπρησμός πίσω από τη φωτιά στην Εύβοια (vid)

Φωτιά Εύβοια: Εμπρησμός πίσω από τη φωτιά στην Εύβοια (vid)
Φωτιά Εύβοια: Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN TV η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια προκλήθηκε από εμπρησμό.

Φωτιά Εύβοια: Τα τελευταία 24ωρα η φωτιά στην Εύβοια δεν έχει σταματήσει να καίει. Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, υπήρξαν πολλές απορίες για το αν ήταν από τις υψηλές θερμοκρασίες ή αν προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι. Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν ένα, μπορεί και δύο άτομα, ξεκίνησαν το καταστροφικό έργο τους, κινούμενοι ανάμεσα στα χωριά Σταυρός και Μακρυμάλλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV, οι δράστες  σταμάτησαν κα κινήθηκαν μέσα στο δάσος για να βάλουν την πρώτη φωτιά. Στη συνέχεια γύρισαν στο αυτοκίνητο και συνέχισαν για περίπου 200 μέτρα. Έβαλαν και τη δεύτερη εστία και μετά από λίγο έβαλαν και την τρίτη εστία. Αφού ολοκλήρωσαν το καταστροφικό τους έργο αποχώρησαν από την περιοχή. Για την ώρα δεν έχουν βρεθεί ευρήματα. Από την πυροσβεστική υποστηρίζουν ότι την έβαλαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αφήσουν ίχνη.

Φωτιά Εύβοια: Μεγάλες μάχες με τις αναζωπυρώσεις

Το απόγευμα, λόγω των ανέμων, υπήρξε μια επικίνδυνη αναζωπύρωση κοντά στο χωριό Μακρυμάλλη και προς στιγμή απειλήθηκαν σπίτια. Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς και να μην επεκταθεί στο χωριό, που εκκενώθηκε χθες από τους κατοίκους.

«Η μάχη δεν έχει τελειώσει ακόμα. Παραμένουμε όλοι στις θέσεις μας μέχρι να σταματήσει να καίει και το τελευταίο αποκαΐδι» υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Καρακάντζας, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή. Ο ίδιος σημειώνει πως «η Πυροσβεστική προσπαθεί να αντικαταστήσει το προσωπικό που έχει συμπληρώσει πάνω από 36 ώρες στο μέτωπο της φωτιάς, αλλά διατηρεί την ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οτιδήποτε συμβαίνει, κυρίως να περιχαρακωθεί η φωτιά στα εξωτερικά της σημεία για να μην κινδυνεύουν οικισμοί από πιθανή επέκταση».

Στο βασικό μέτωπο της πυρκαγιάς, η προσπάθεια που καταβάλλουν τόσο οι εναέριες όσο και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι να ελέγξουν τις εστίες που εντοπίζονται σε απόκρημνη περιοχή κοντά στα λατομεία της ΛΑΡΚΟ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments