Ελλάδα

Φωτιά Εύβοια: Τι βλέπει ο πιλότος του καναντέρ από την καμπίνα του

Φωτιά Εύβοια: Τι βλέπει ο πιλότος του καναντέρ από την καμπίνα του
Φωτιά Εύβοια: Ένας χρήστης του Twitter ανέβασε μια τρομερή φωτογραφία που απεικονίζει τι βλέπει ο πιλότος του κάναντερ όταν μάχεται με τις φλόγες.

Φωτιά Εύβοια: Τα τελευταία 24ωρα οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής έχουν δώσει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να εκκενωθούν χωριά, ενώ στον Μακρυβάλλη οι φλόγες έφτασαν μια ανάσα από τα σπίτια. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι πέρα από ορισμένα αυτοκίνητα δεν υπήρχαν άλλες ζημιές.

Το γεγονός ότι δεν ξέφυγαν τα πράγματα οφείλεται σε μεγάλο στα κανατέρ που έκαναν ρίψεις νερού. Μία χρήστης του Twitter ανέβασε μια φωτογραφία που δείχνει τι βλέπει ο πιλότος από την καμπίνα του όταν πετάει πάνω από τις φλόγες.  Βλέποντας τη φωτογραφία νιώθεις την αδρεναλίνη του πιλότου και τη δυσκολία του επαγγέλματός του. Νομίζεις ότι νιώθεις ακόμα και την υψηλή θερμοκρασία που θα υπάρχει μέσα στην καμπίνα, αφού προσεγγίζει τη φωτιά σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων. Την απίστευτη φωτογραφία δημοσίευσε η χρήστρια του Τwitter Rut Erdelyi, η οποία χρησιμοποίησε φωτογραφία που έβγαλε ο Γ. Βουτυράς.

Δείτε τη σχετική φωτογραφία

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε»

Ο πρωθυπουργός της χώρας γύρισε χθες το απόγευμα στην Αθήνα και πλέον βρίσκεται στην Εύβοια προκειμένου ενημερωθεί για την κατάσταση στην περιοχή. «Να πως ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμβάλλουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά αλλά δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Τέτοια φαινόμενα δυστυχώς θα έχουμε και στο μέλλον. Οφείλουμε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι». Και συνέχισε λέγοντας:

«Σύντομα θα αρχίσει το δύσκολο έργο της καταγραφής της έκτασης της ζημιάς. Έχω ήδη ζητήσει να υπάρξει άμεση αποτύπωση για να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες που υπέστησαν καταστροφές στην περιουσία τους. Η Πολιτική Προστασία είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνησή μας, πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά των περιουσιών. Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το επόμενο διάστημα για να κάνει δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments