Διεθνή

Ιούλιος 2019: Ήταν ο πιο ζεστός μήνας όλων των εποχών

Ιούλιος 2019: Ήταν ο πιο ζεστός μήνας όλων των εποχών
Ιούλιος 2019: Έσπασαν όλα τα ρεκόρ οι μετρήσεις για τον μήνα που μας πέρασε. Τα αποτελέσματα των ερευνών για τον μήνα που πήρε την πρωτιά στους πιο θερμούς όλων των εποχών.

Ιούλιος 2019: Στοιχεία που σοκάρουν έβγαλε στο φως της δημοσιότητας η αμερικανική Υπηρεσία Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) σχετικά με τις θερμοκρασίες που “έπαιξαν” κατά μέσο όρο παγκοσμίως στον έβδομο μήνα του έτους. Τα ευρήματα κατατάσσουν με κάθε επισημότητα τον Ιούλιο του 2019 ως τον θερμότερο μήνα όλων των εποχών, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ημέρες.

Στελέχη της αμερικανικής υπηρεσίας επισημαίνουν τα εξής: «Το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη γνώρισε μια άνευ προηγούμενου ζέστη τον Ιούλιο, με τις θερμοκρασίες να ανέρχονται σε νέα επίπεδα ρεκόρ κατά τη διάρκεια του θερμότερου μήνα που έχει ποτέ καταγραφεί. Η ζέστη ρεκόρ είχε ως αποτέλεσμα την τήξη των πάγων στην Αρκτική και Ανταρκτική σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα

Σύμφωνα με τη NOAA, η μέση θερμοκρασία του πλανήτη τον Ιούλιο ήταν 0,95 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα, τους 15,8 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που καθιστά τον μήνα αυτό τον πιο ζεστό που έχει ποτέ καταγραφεί από το 1880.

Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε ο Ιούλιος του 2016, σύμφωνα με τις μετρήσεις των Αμερικανών: «Οι εννέα από τους δέκα πιο θερμοί Ιούλιοι έχουν καταγραφεί από το 2005, με τα πέντε τελευταία χρόνια να είναι τα πέντε πιο ζεστά έτη» υπογραμμίζει η υπηρεσία. Η Αλάσκα γνώρισε τον θερμότερο μήνα Ιούλιο από τότε που ξεκίνησε τις μετρήσεις το 2005. Πολλές χώρες της Ευρώπης κατέγραψαν νέα ρεκόρ θερμοκρασίας, ενώ ο Ιούλιος του 2019 είναι ο θερμότερος μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments