Ελλάδα

Αμβρόσιος: Το Twitter πήρε “φωτιά” με την παραίτηση του

Αμβρόσιος: Το Twitter πήρε “φωτιά” με την παραίτηση του
Αμβρόσιος: Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων έκανε την αποχαιρετιστήρια Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων και το Twitter πήρε «φωτιά» με την αποχώρηση του.

Αμβρόσιος: Με σχεδόν δύο χρόνια καθυστέρηση από την ημέρα που το ανακοίνωσε επίσημα, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, παραιτήθηκε από το θρόνο του. Το Νοέμβριο του 2017, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε αναγγείλει ότι θα παραιτηθεί από το θρόνο της μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στο τέλος του 2018 και ζήτησε γονυπετής «συγγνώμη» από τους πιστούς για «όσα τυχόν είπε και τους πίκρανε».

Ο Αμβρόσιος μετά την Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων ανακοίνωσε πως παραιτήθηκε από τη θέση του Μητροπολίτη. Μάλιστα, έχει ήδη υπογράψει την παραίτηση του από τις 17/8. Η είδηση είχε γίνει γνωστή εδώ και καιρό στους κύκλους της Εκκλησίας, αλλά ο ίδιος ο Αμβρόσιος είχε ζητήσει να μη διαρρεύσει κάτι μέχρι να το ανακοινώσει ο ίδιος.

Φυσικά, όπως είναι λογικό, η αποχώρηση του έφερε σωρεία επικριτικών σχολίων από τα social media και κυρίως το Twitter. Η αλήθεια είναι πως στη διάρκεια της πορείας του ο Αμβρόσιος προκάλεσε πολλές φορές αντιδράσεις με τις δηλώσεις του, κυρίως σε ότι αφορά στην LGBTQI+ κοινότητα, για τις οποίες και βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης. «Κι άλλη παραίτηση από τη Χρυσή αυγή, εκτός ο Αμβρόσιος», «μεσίστιες οι σημαίες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής», «λέτε τώρα που παραιτήθηκε να επιστρέψει στη χωροφυλακή» είναι μερικά από τα πιο δηκτικά σχόλια των χρηστών του Twitter.

Δείτε κάποια από τα σχόλια στο Twitter για την παραίτηση του Αμβρόσιου:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments