Ελλάδα

Φωτιά τώρα: 56 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μέσα σε 24 ώρες

Φωτιά τώρα: 56 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μέσα σε 24 ώρες
Φωτιά τώρα: Προκαλεί θλίψη η ενημέρωση της πυροσβεστικής, η οποία κατέγραψε 56 δασικές πυρκαγιές εντός 24 ωρών.

Φωτιά τώρα: Συνεχής είναι η μάχη των τμημάτων της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην επικράτεια, με τα πύρινα μέτωπα να ξεσπούν το ένα πίσω από το άλλο. Χαρακτηριστική εικόνα δίνει η τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, η οποία αναφέρει πως στο διάστημα μεταξύ του απογεύματος της Παρασκευής και του Σαββάτου (19:00 με 19:00) ξέσπασαν 56 δασικές πυρκαγιές!

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η άμεση αντίδραση των πυροσβεστών απέβη καθοριστική. Συνολικά επιχείρησαν 693 πυροσβέστες, 273 οχήματα, 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά όλα τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Επίσης, συνδρομή παρείχαν 88 εθελοντές με 27 εθελοντικά οχήματα, 4 μηχανήματα έργου και 13 υδροφόρες των περιφερειών και των ΟΤΑ. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Κυριακή

Ισχυρή είναι και σήμερα η κινητοποίηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής, ώστε να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε αρκετές περιοχές της χώρας, με κυριότερη εκείνη στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα πάντως με την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος ξεσπάσματος πυρκαγιών θα παραμείνει υψηλός και αύριο, Κυριακή 25 Αυγούστου, σε τρεις περιφέρειες της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που φαίνονται στον χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η Ανατολική Πελοπόννησος, η Ανατολική Στερεά, η Αττική και η Εύβοια βρίσκονται στην κατηγορία «4» (υψηλού κινδύνου).

Καλύτερη η εικόνα στην Μεσόκαμπο Σάμου

Βελτίωση παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσόκαμπος Σάμου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά έχει δύο μέτωπα: το ένα προς το βουνό, το οποίο είναι και το δυσκολότερο λόγω του δάσους και το δεύτερο προς την παραλία στην περιοχή της Γλυκόριζας.

Την πυρκαγιά «χωρίζει» στα δύο ο δρόμος που συνδέει το Βαθύ με το Πυθαγόρειο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θετική θεωρείται η εξασθένιση των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Λόγω της νύχτας αποχώρησαν τα εναέρια μέσα κατάσβεσης (4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα πυρόσβεσης) και αυτή την ώρα επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις, δηλαδή 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments