Άποψη

Δε VARιέσαι, ας φάμε κανένα σουβλάκι

Δε VARιέσαι, ας φάμε κανένα σουβλάκι
Ο Μέλο Περέιρα, αν θέλει ακόμα να τον παίρνουμε στα σοβαρά, πρέπει να τελειώσει σήμερα κιόλας όσους διαιτητές αποφάσισαν να παραγγείλουν σουβλάκια κατά τη διάρκεια αγώνα. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Μετά βαΐων και κλάδων έφτασε φέτος – και – στην Ελλάδα το VAR. Το χαζεύαμε εδώ και περίπου δύο χρόνια στα περισσότερα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης και ανυπομονούσαμε για να έρθει και στα μέρη μας, προκειμένου να λυθούν μια για πάντα τα προβλήματα με τη διαιτησία. Αμ δε. Το γέλιο ξεκίνησε από το πρώτο δευτερόλεπτο της χρησιμοποίησης του VAR στη χώρα μας και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να βαρεθούμε ποτέ με δαύτο.

Τα όσα έγιναν στη Λαμία συνιστούν – ακόμα μία – ντροπή για την ελληνική διαιτησία και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Ο διαιτητής Κομίνης και το επιτελείο του, που βρίσκονταν στο VAR αποφάσισαν να παραγγείλουν φαγητό, το οποίο έφτασε στο πρώτο πλάνο που είδαμε το ειδικά διαμορφωμένο “μπουθ” στο οποίο υποτίθεται πως οι συγκεκριμένοι διαιτητές έπρεπε να έχουν τα μάτια τους καρφωμένα στις οθόνες. Και κατάφεραν οι αθεόφοβοι να γίνουν viral σε όλη την Ευρώπη από την πρώτη κιόλας αγωνιστική!

Το πλάνο με τα σουβλάκια να μπαίνουν στο VAR λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα Λαμία – Παναθηναϊκός είναι για να το πάρει ο Μέλο Περέιρα και να στείλει τους συγκεκριμένους διαιτητές στο σπίτι τους. Να μην ξανά βρεθούν σε γήπεδο ποτέ. Διαφορετικά θα αμφισβητηθεί η αξιοπιστία και του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή που στην παρουσίαση του VAR κόμπαζε πως είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για το ποδόσφαιρό μας. Και αντί για βήμα μπροστά κάναμε ακόμα ένα άλμα προς τα πίσω.

Οι διαιτητές πληρώνονται για να βρίσκονται εκεί και να κάνουν τη δουλειά τους με επαγγελματισμό. Όχι για να έχουν το μυαλό τους στα σουβλάκια και τις πίτσες. Οι διαιτητές βρίσκονται εκεί για να βλέπουν και να ενημερώνουν τον διαιτητή για όσα λάθη ή σωστά μπορεί να κάνει. Και χθες, εκτός από τον εαυτό τους με τα σουβλάκια, εξέθεσαν και τον Σκουλά.

Πριν τη φάση του γκολ της Λαμίας, ο Βύντρα έχει κάνει χέρι μέσα στην περιοχή και θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Η φάση εξελίσσεται και η Λαμία πετυχαίνει το γκολ. Από το VAR δεν ενημερώνουν τον Σκουλά πως έχει προηγηθεί πέναλτι και δεν του λένε να πάει να δει τη φάση, με αποτέλεσμα να μετρήσει ένα γκολ που δε θα έπρεπε. Η ανικανότητα των Ελλήνων διαιτητών σε όλο της το μεγαλείο.

Σε μια αντίστοιχη φάση που είχε γίνει πέρσι στη Γερμανία, μια ομάδα σκόραρε σε αντεπίθεση, ενώ είχε προηγηθεί πέναλτι. Ο διαιτητής πήγε στο VAR, την είδε, ακύρωσε το γκολ και έστειλε την αντίπαλη ομάδα στη βούλα, με αποτέλεσμα το 0-1, να μετατραπεί σε 1-0. Αυτό ήταν και το δίκαιο. Γι’ αυτό μπήκε το VAR, για να αποδίδει δικαιοσύνη.

Αλλά στην ελληνική Superleague η δικαιοσύνη φαίνεται πως είναι να πετύχει ο σουβλατζής την παραγγελία. Περισσότερο φασαρία θα έκαναν αν το σουβλάκι είχε τζατζίκι, παρά για ένα χέρι μέσα στην περιοχή που έπρεπε να δοθεί πέναλτι και να μη βρεθεί μια ομάδα – εν προκειμένω ο Παναθηναϊκός – αδίκως πίσω στο σκορ και να αναγκαστεί να κυνηγάει το αποτέλεσμα από το 20′.

Αν οι Έλληνες διαιτητές τα κάνουν μαντάρα και με το VAR, τότε η μόνη λύση είναι να τους αντικαταστήσουμε όλους με ξένους, όπως συμβαίνει από πέρσι στα ντέρμπι. Να έρθουν να εγκατασταθούν καμιά 30αρια ξένοι διαιτητές στην Ελλάδα για να κάνουμε τη δουλειά μας κανονικά και να μη βλέπουμε σουβλάκια να πηγαινοέρχονται, χέρια να μη δίνονται και τον κόσμο να βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Αν δεν μπορούν, ας δηλώσουν παραίτηση. Διαφορετικά ας τους… παραιτήσουν ή ας τους δασκαλέψουν να μη γίνονται παγκοσμίως ρεζίλι και απαξιώνουν ακόμα περισσότερο το προϊόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments