Ελλάδα

Αυτό είναι το Ελληνικό χωριό στην ηπειρωτική Ελλάδα με την ανεπανάληπτη θέα

Αυτό είναι το Ελληνικό χωριό στην ηπειρωτική Ελλάδα με την ανεπανάληπτη θέα
Μια από τις μεγαλύτερες γέφυρες της χώρας οδηγεί σε ένα από τα ομορφότερα χωρία στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η χώρα μας είναι γεμάτη κριμένες ομορφιές. Μια από αυτές βρίσκεται στη ηπειρωτική Ελλάδα. Το μόνο που χρειάζεται για να φτάσει κανείς σε αυτό το πανέμορφο χωριό είναι να διασχίσει μια από τις μεγαλύτερες γέφυρες. Το όνομα του χωριού είναι Νεράιδα Κοζάνης και ανήκει στον Δήμο Σεβιών – Βελβεντού στο νομό Κοζάνης. Το χωριό δημιουργήθηκε από πρόσφυγες που έφτασαν στην περιοχή από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία.

Οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν ξανά το χωρίο τους 1 χιλιόμετρο βορειότερα από την μέχρι τότε τοποθεσία του. Αυτό έγινε στα μέσα της δεκαετίας του 80 και οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους που απαλλοτριώθηκαν από τη ΔΕΗ. Αυτό έγινε για να δημιουργηθεί το φράγμα στον Αλιάκμονα και η τεχνητή λίμνη Πολυφύτου. Η Νεάιδα είναι από τα νεώτερα χωρία της Ελλάδας καθώς μετράει μόλις 43 χρόνια ιστορίας.

Η Νεράιδα είναι χτισμένη πάνω σε έναν βραχώδη λόφο με πανοραμική θέα προ τη γέφυρα του Αλιάκμονα, την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου και τα Πιέρια όρη. Χωρίς αμφιβολία αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα τουριστικά σημεία του νομού Κοζάνης. Φυσικά, η περιοχή διαθέτει ξενοδοχεία και ξενώνες για να μείνει κάποιος. Επίσης διαθέτει πολλά εστιατόρια, ταβέρνες, αλλά και γήπεδα μίνι γκολφ και τένις.

 Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το πανέμορφο χωριό της Κοζάνης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments