Αθλητισμός

Μουντομπάσκετ 2019: Πήραν το “θρίλερ” οι ΗΠΑ – Πρόκριση για Γαλλία και Λιθουανία

Μουντομπάσκετ 2019: Πήραν το “θρίλερ” οι ΗΠΑ – Πρόκριση για Γαλλία και Λιθουανία
Μουντομπάσκετ 2019: Οι ΗΠΑ πήραν τη νίκη μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι κόντρα στην Τουρκία (93-92). Προκρίθηκαν στην επόμενη φάση Γαλλία και Λιθουανία.

Μουντομπάσκετ 2019: Η Γαλλία και η Λιθουανία είχαν ένα ιδιαιτέρως εύκολο έργο κόντρα σε Ιορδανία και Καναδά, κλείνοντας θέση για τους «16» του Μουντομπάσκετ. Μεγάλη πρόκριση για την Δομινικανή Δημοκρατία και απίστευτο κάζο για την Γερμανία που αποκλείστηκε. Οι ΗΠΑ μετά από μια συγκλονιστική αναμέτρηση, που κρίθηκε στην παράταση, πανηγύρισαν τη νίκη (93-92) κόντρα στην μαχητική Τουρκία και βρίσκονται επίσης στην επόμενη φάση.

Μουντομπάσκετ 2019: Νίκη-πρόκριση για Αυστραλία, Γαλλία και Λιθουανία

Το «2 στα 2» έκανε η Αυστραλία με αντίπαλο τη Σενεγάλη, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Μουντομπάσκετ 2019. Με αυτή τους τη νίκη οι Αυστραλοί εξασφάλισαν ουσιαστικά την πρόκρισή τους στη φάση των «16» του Μουντομπάσκετ και πλέον, λογικά, θα παίξουν για την πρωτιά στο παιχνίδι τους με τη Λιθουανία, μεθαύριο Πέμπτη. Ο Πάτι Μιλς των Σαν Αντόνιο Σπερς ήταν για άλλο ένα παιχνίδι απολαυστικός (22 πόντους), μετά από αυτό με τον Καναδά, και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη-πρόκριση.

Δίχως να συναντήσει πίεση από την Ιορδανία και χωρίς τον Νικολά Μπατούμ, η Γαλλία έφτασε στην εύκολη νίκη (103-64) και προκρίθηκε στους «16» του Μουντομπάσκετ 2019. Πρώτος σκόρερ των «τρικολόρ» που «σφράγισαν» την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του τουρνουά ήταν ο Ντε Κολό με 19 πόντους και 8 ασίστ, ενώ νταμπλ-νταμπλ έκανε ο Γκομπέρ με 16 πόντους και 13 ριμπάουντ. Από ‘κει και πέρα, στους 13π. σταμάτησε ο Φουρνιέ, με τους Ντιλικινά και Εμπαγέ να προσθέτουν από 12 και 11 πόντους αντίστοιχα. Από την ομάδα της Ασίας, ξεχώρισε ο Τάκερ με 20 πόντους, με τον Αμπάς να είχε από την πλευρά του 12π.

Σε ρυθμούς… ρελαντί, η Λιθουανία ισοπέδωσε 92-69 τον Καναδά και με το 2/2 «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους «16» του Μουντομπάσκετ 2019. Από την άλλη, η ομάδα του Νικ Νερς αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Πέντε παίκτες από το σύνολο του Αντομάιτις είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Ουλάνοβας να ήταν πρώτος σκόρερ με 15 πόντους, με τον Βαλαντσιούνας να είχε 13π., τους Καλνιέτις και Λεκαβίτσιους να είχαν από 11π. και τον Σαμπόνις 10π.

Από τους Καναδούς, ξεχώρισε ο Γουίλτζερ με 24 πόντους, με τον Τζόζεφ να είχε 15π. και τον Μπιρτς να προσθέτει άλλους 12π. Από το πρώτο δεκάλεπτο, η Λιθουανία έδειξε τις ορέξεις της, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (24-14). Στη δεύτερη περίοδο, οι άμυνες και των δύο ομάδων ήταν χαλαρές, με την ομάδα του Αντομάιτις να πηγαίνει στα αποδυτήρια με την ίδια διαφορά (46-36). Στην τρίτη περίοδο, οι Λιθουανοί ανέκτησαν τα ηνία του ματς, με το τέλος της να τους βρίσκει στο +16 (70-54) και αφού οι Καναδοί δεν κατάφεραν να επιστρέψουν, η «Lietuva» έφτασε στο ροζ φύλλο με το τελικό και άνετο 92-69.

Μουντομπάσκετ 2019: Νίκησαν και ετοιμάζονται για «τελικούς» Τσεχία και Νέα Ζηλανδία

Η Τσεχία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και νίκησε 89-76 την Ιαπωνία για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Μουντομπάσκετ 2019. Πλέον, οι Τσέχοι, έχοντας μία νίκη και μία ήττα (από τις ΗΠΑ) θα τα δώσουν όλα για όλα στο ματς με την Τουρκία, καθώς εάν επικρατήσουν θα βρεθούν εκείνοι στην επόμενη φάση. Μάλιστα, αυτός ο όμιλος ενδιαφέρει άμεσα την Εθνική μας, καθώς «σταυρώνει» με την Ελλάδα στην επόμενη φάση, που διεξάγεται πάλι σε ομίλους των τεσσάρων ομάδων.Ο Μπόχατσικ για την Τσεχία είχε 22 πόντους, ενώ για την ομάδα της Ιαπωνίας, που αποκλείστηκε από τους «16», πρώτος σκόρερ ήταν ο Χατσιμούρα με 21 πόντους.

Έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, η Νέα Ζηλανδία έκαμψε την αντίσταση του Μαυροβουνίου για τη δεύτερη αγωνιστική του Μουντομπάσκετ, σε έναν όμιλο που βρίσκεται και η Εθνική μας. Πλέον, οι Νεοζηλανδοί έχουν μία νίκη και μία ήττα (από τη Βραζιλία) και ελπίζουν ακόμα σε πρόκριση στην επόμενη φάση. Τελευταίο τους παιχνίδι, βέβαια, αυτό με την Ελλάδα, μεθαύριο Πέμπτη και ώρα 15:00, ματς το οποίο θα μεταδοθεί, όπως και τα υπόλοιπα του Μουντομπάσκετ, από την ΕΡΤ. Πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν οι Κόρεϊ Γουέμπστερ (25 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Αϊζακ Φοτού (19 πόντοι), ενώ από τους ηττημένους, που αποκλείστηκαν από τη συνέχεια, ξεχώρισε ο Ιβάνοβιτς με 18 πόντους.

Μουτνομπάσκετ 2019: Πήραν τα «θρίλερ» ΗΠΑ και Δομινικανή Δημοκρατία

Μια… ανάσα από την πρώτη μεγάλη έκπληξη του Μουντομπάσκετ 2019 φτάσαμε σήμερα με τις ΗΠΑ τελικά να κερδίζουν την Τουρκία στην παράταση με 93-92. Οι Αμερικάνοι είχαν… χαμένο το παιχνίδι με την Τουρκία να έχει το ματς στα χέρια της, αλλά ήταν άστοχη στις βολές! Απίστευτο φινάλε στο παιχνίδι της Αμερικής με την Τουρκία. Οι παίκτες του Ουφούκ Σαρίτσα έκαναν… κατάθεση ψυχής για 45 αγωνιστικά λεπτά, είχαν το παιχνίδι στα χέρια τους, τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση, όμως στο τέλος έμειναν με άδεια χέρια. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης. Εκεί όπου Μπαλμπάι και Οσμάν μέτρησαν 0/4 βολές, με το σκορ στο 91-92, 8,3” για το τέλος του αγώνα. Ο Μίντλετον πήρε φάουλ στην εξέλιξη της φάσης και με εύστοχο ζευγάρι βολών έγραψε το 93-92, το οποίο χάρισε την πρόκριση στις ΗΠΑ, οι οποίες μετρούν 2-0. Την ίδια ώρα η Τουρκία βρίσκεται στο 1-1.

Η Δομινικανή Δημοκρατία έκανε το «μπαμ» στο Μουντομπάσκετ, κερδίζοντας τη Γερμανία με 70-68 και πετώντας την εκτός συνέχειας της διοργάνωσης! Και όχι μόνο αυτό, αλλά εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16», καθώς έχει ήδη δύο νίκες (και επί της Ιορδανίας) και η Γερμανία δύο ήττες (από τη Γαλλία η άλλη). Βάργκας και Λιζ ήταν οι πρωταγωνιστές της ομάδας από την Καραϊβική (με 16 και 17 πόντους, αντίστοιχα), ενώ από τους Γερμανούς διασώθηκε μόνο Σρέντερ, με 20 πόντους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments