Πολιτισμός

Νίκος Μαστοράκης για Γαβρά: Ίσως κερδίσει το βραβείο της πιο ανόητης ταινίας

Νίκος Μαστοράκης για Γαβρά: Ίσως κερδίσει το βραβείο της πιο ανόητης ταινίας
Ο Νίκος Μαστοράκης με τοποθέτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επιτέθηκε στον Κώστα Γαβρά με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Ενήλικοι στην αίθουσα».

Νίκος Μαστοράκης: Πριν από λίγες μέρες η ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην αίθουσα» έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Βενετίας. Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι». Το φιλμ του γνωστού σκηνοθέτη αναφέρεται σε όλες τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του χρέους. Η ταινία καταγράφει όλες τις λεπτομέρειες των παρασκηνίων στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα.

Χρονικά το φιλμ φτάνει μέχρι την περίοδο του δημοψηφίσματος «ναι» ή «όχι» και κλείνει με μια αίσθηση πίκρας, καθότι η κρίση συνεχίζεται και ο λαός εξακολουθεί ηρωικά να επιβιώνει. Αυτή η απόφαση του Κώστα Γαβρά προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Ένας από τους ανθρώπους που εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθετη τους είναι ο Νίκος Μαστοράκης. Ο γνωστός δημοσιογράφος δεν δίστασε να μιλήσει με απαξιωτικά λόγια για τον σκηνοθέτη, ενώ χαρακτήρισε “Μπαρουφάκη” τον πρώην υπουργό οικονομικών.

Διαβάστε την ανάρτηση του Νίκου Μαστοράκη:

«ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ: Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΑΣΜΟΥΡΙΕΤΑΙ

Αφόρητη πλήξη έφερε στο φεστιβάλ της Βενετίας ο Γαβράς και το έσχατο low budget πόνημά του με ήρωα έναν ανόητο, φαύλο, μπουφόνο, κάποιον Μπαρουφάκη που ήθελε να γίνει celeb. Η ταινία του Γαβρά (για τον οποίο έχω ακόμη άκρατο θαυμασμό από την εποχή του «Ζ» και μόνο γι αυτή την ταινία) εσφαγιάσθη από τους κριτικούς (σημειώστε, τους μη κομμουνιστές και υστεροαριστερούς) και ίσως κερδίσει το βραβείο (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) της πιο βαρετής και ανόητης ταινίας της χρονιάς. Εδώ και χρόνια, κάθε φιλμ του βετεράνου Γαβρά ήταν χειρότερο από το προηγούμενο, φαίνεται όμως ότι έπιασε πάτο με το Μπαρουφάκειο εγχείρημα.

Ντρέπομαι που, έστω και περιφερειακά, η ταινία αυτή εφάπτεται της Ελλάδας και επειδή μαθαίνω από τα ΜΜΕ ότι το budget της ήταν μόνο 630,000 ευρώ, θυμάμαι ότι αυτό το ποσόν ακριβώς εισέπραξε ο Γαβράς από τον άθλιο, τότε, υπουργό Παππά ως το «30% του γενικού κόστους.» Προτρέπω τους καλούς εισαγγελείς να ερευνήσουν πώς ακριβώς το «γενικό κόστος» φουσκώθηκε έτσι που να εισπράττει ο Γαβράς τελικά το 100%. Με δεδομένο ότι η ταινία δεν προβάλλει τη χώρα, τον πολιτισμό ή τον τουρισμό, γιατί ο Παππάς βιάστηκε να «χρηματοδοτήσουμε» τον Γαβρά, ελάχιστο χρόνο πριν αποχαιρετίσουν οι Συριζαλήτες την εξουσία;» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments