Τεχνολογία

Facebook: Νέο σκάνδαλο – Διέρρευσαν τα στοιχεία 419 εκατομμυρίων χρηστών

Facebook: Νέο σκάνδαλο – Διέρρευσαν τα στοιχεία 419 εκατομμυρίων χρηστών
Facebook: Σοβαρή αποκάλυψη από ιστοσελίδα του εξωτερικού, σχετικά με τη νέα "γκάφα" της εταιρείας.

Facebook: Συνέχεια στα σκάνδαλα που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του δημοφιλούς social media. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η ιστοσελίδα TechCrunch, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι διέρρευσαν τα στοιχεία 419 εκατομμυρίων χρηστών της, σε έναν σέρβερ ο οποίος ήταν απροστάτευτος! Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από τα 419 εκατομμύρια προφίλ, τα 133 εκατομμύρια ανήκαν σε πολίτες των ΗΠΑ, 50 εκατομμύρια σε Βιετναμέζους και 18 εκατομμύρια σε Βρετανούς. Η αποκάλυψη ανάγκασε το Facebook το να παραδεχθεί τη διαρροή, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα σχετικά με το ποιος συγκρότησε την επίμαχη βάση δεδομένων και το ποια ήταν τα κίνητρά του. π

Εκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξε ότι η διαρροή αφορά συνολικά σε 210 εκατομμύρια χρήστες, καθώς στον αριθμό που μετέδωσε το TechChrunch υπάρχουν διπλοεγγραφές. Η νέα διαρροή, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα περιστατικών που… αμαυρώνουν την εταιρεία, εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκε με το εργαλείο που απενεργοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2018 στον απόηχο του περιβόητου σκανδάλου.

«Η βάση δεδομένων είναι παλαιά και φαίνεται ότι περιλαμβάνει πληροφορίες που αποκτήθηκαν πριν να κάνουμε αλλαγές το 2018 ώστε να μην έχουν οι χρήστες τη δυνατότητα να εντοπίζουν άλλους χρήστες μέσω των τηλεφωνικών αριθμών τους. Η βάση δεδομένων έχει απενεργοποιηθεί και δεν έχουμε ενδείξεις ότι τέθηκαν σε κίνδυνο λογαριασμοί στο Facebook», αναφέρουν από την εταιρεία.

Τέλος τα… likes;

Στο μεταξύ, το Facebook ενδέχεται να μην προβάλει πλέον δημοσίως στην πλατφόρμα του τον αριθμό των «likes» που συνοδεύουν αναρτήσεις των χρηστών του. Σε αυτήν την περίπτωση, οι χρήστες θα μπορούν να κλικάρουν το εικονίδιο του «like» σε κάποια φωτογραφία, κείμενο ή βίντεο που αναρτάται στην πλατφόρμα, αλλά μόνο ο δημιουργός της ανάρτησης θα γνωρίζει πόσοι άνθρωποι έχουν εκφράσει την «αρέσκεια» τους.

«Σχεδιάζουμε να κρύψουμε τον αριθμό των «likes» στο Facebook», δήλωσε στο γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η σημαντική αλλαγή θα μείωνε σε ένα βαθμό την πίεση των χρηστών να κερδίσουν επιδοκιμασίες και έτσι η προσοχή να μεταφερθεί στο ίδιο το περιεχόμενο της κάθε ανάρτησης, παρά στη δημοτικότητα αυτής.

Το Facebook ήδη δοκιμάζει σε ορισμένες χώρες αυτή τη δυνατότητα στην πλατφόρμα Instagram. Οι χρήστες μπορούν να γνωρίζουν πόσα «likes» έχει αποσπάσει η φωτογραφία που έχουν αναρτήσει και πόσες φορές έχουν προβληθεί τα βίντεό τους, αλλά αυτά τα αριθμητικά στοιχεία δεν εμφανίζονται πλέον δημόσια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments