Διεθνή

Brexit: Στη δικαιοσύνη θα προσφύγουν βουλευτές αν ο Τζόνσον δεν αναβάλει το Brexit

Brexit: Στη δικαιοσύνη θα προσφύγουν βουλευτές αν ο Τζόνσον δεν αναβάλει το Brexit
Brexit: Στην δικαιοσύνη είναι έτοιμοι να προσφύγουν βουλευτές κατά του Μπόρις Τζόνσον αν δεν τηρήσει την απόφαση του Κοινοβουλίου για αίτημα παράτασης στο Brexit.

Brexit: Στα δικαστήρια ετοιμάζονται να στείλουν βουλευτές τον Μπόρις Τζόνσον σε περίπτωση που αποφασίσει να αγνοήσει την ψήφο τους και να μην ζητήσει νέα παράταση στην ημερομηνία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βουλευτές που δεν συμφωνούν με ένα Brexit χωρίς συμφωνία φέρονται ότι έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το αίτημά τους για τρίμηνη καθυστέρηση θα εγκριθεί. Το Brexit αναμένεται στις 31 Οκτωβρίου. Όμως με βάση το νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός καλείται να ζητήσει παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2020.

Πληροφορίες που θέλουν τους Ευρωπαίους ηγέτες να έχουν δώσει συναίνεση σε παράταση έχουν εξοργίσει τους βουλευτές του συντηρητικού κόμματος που τάσσονται υπέρ του Brexit, καθώς υποστηρίζουν ότι αποτελεί απόδειξη της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εσωτερικές υποθέσεις της Βρετανίας.

Την Παρασκευή ο Τζόνσον ανέφερε ότι δεν θα ζητήσει περαιτέρω παράταση από τις Βρυξέλλες, εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου. «Δεν θα ζητήσω. Δεν θέλω καθυστέρηση» είπε. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο, καθώς θεωρείται πρωτοφανές ένας πρωθυπουργός να παραβιάσει τον νόμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments