Πολιτική

Δημοσκόπηση: “Άνοιξε” η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: “Άνοιξε” η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση: Μεγαλώνει η "ψαλίδα" μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τη διαφορά των δύο κομμάτων στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Δημοσκόπηση: Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η νέα πολιτική “σφυγμομέτρηση” των ψηφοφόρων, δύο μήνες μετά τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για το “Πρώτο Θέμα”, παρατηρείται σαφές άνοιγμα της “ψαλίδας” μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να φτάνει το 16.1%. Εάν διεξάγονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή, το 41.8% των ερωτηθέντων θα επέλεγε τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το 25.7% θα έριχνε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΙΝΑΛ διατηρεί την τρίτη θέση, συγκεντρώνοντας ποσοστό 6.7%. Το ΚΚΕ διατηρεί τα εκλογικά ποσοστά του (5.3%), ενώ στο όριο του 3% βρίσκονται τα δύο… νεοπαγή κόμματα, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη.

Συνοπτικά:

  • Νέα Δημοκρατία 41.8%
  • ΣΥΡΙΖΑ 25.7%
  • ΚΙΝΑΛ 6.7%
  • ΚΚΕ 5.3%
  • Ελληνική Λύση 3%
  • ΜέΡΑ 25 3%

Θετική η γνώμη της πλειοψηφίας για Μητσοτάκη

Στη δημοσκόπηση της Marc, 7/10 εκ των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει θετική γνώμη για την κυβέρνηση, ενώ το 49% τόνισε ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε και καλύτερα στο μέλλον. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το 80% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, ενώ παράλληλα, ένα 42% ανέφερε ότι οι προσδοκίες που είχε για την κυβέρνηση έχουν ήδη ξεπεραστεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments