Πολιτική

Δημοσκόπηση: Ιδιαίτερα θετική η γνώμη των πολιτών για την κυβέρνηση – Μπροστά με 18 μονάδες η Νέα Δημοκρατία

Δημοσκόπηση: Ιδιαίτερα θετική η γνώμη των πολιτών για την κυβέρνηση – Μπροστά με 18 μονάδες η Νέα Δημοκρατία
Δημοσκόπηση: Θετική... ψήφο παίρνει η νέα κυβέρνηση από τους πολίτες, σύμφωνα με τα ευρήματα της Opinion Poll. Η μεγάλη διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η "προσωπική μάχη" Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσκόπηση: Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνει από τους πολίτες η Νέα Δημοκρατία, βάσει των όσων φανέρωσε η δημοσκόπηση της Opinion Poll. Στην πρώτη καταγραφή του πολιτικού “σφυγμού” μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, οι πολίτες δείχνουν τη στήριξή τους προς τη νέα κυβέρνηση. Στην ερώτηση: “Αν προέκυπτε θέμα εκλογών την επόμενη Κυριακή, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε”, το 41,9% των ερωτηθέντων επέλεξε τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το 23,07% τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 5.37%, με το ΚΚΕ (4,46%), το ΜεΡΑ 25 (3,32%) και την Ελληνική Λύση (3,18%) να συμπληρώνουν τη λίστα.

Το “μπρα ντε φερ” Μητσοτάκη – Τσίπρα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις του κοινού σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει ως επί το πλείστον θετικές απαντήσεις σχετικά με τις ως τώρα παρεμβάσεις του και την παρουσία του. Όσο για τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα; Το 50,56 των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση ανέδειξε τον νυν πρωθυπουργό ως καταλληλότερο, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκέντρωσε το 20,75%. Την επιλογή “κανέναν από τους δύο” ακολούθησε το 22,65% των ερωτηθέντων.

Παράλληλα, καταγράφεται θετική υποδοχή στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το πανεπιστημιακό άσυλο, την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ από φέτος. Ο βαθμός ικανοποίησης από το κυβερνητικό έργο του διμήνου κυμαίνεται στο 55%, η έκφραση αισιοδοξίας φτάνει στο 53%. Η έρευνα καταγράφει και την αποδοχή των υπουργών. Πρώτος με διαφορά είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης και καθαρά δεύτερος, μακριά από τον τρίτο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως και Κωστής Χατζηδάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments