Ελλάδα

Αττική: Αυτά τα σχολεία δεν θα ανοίξουν την Τετάρτη

Αττική: Αυτά τα σχολεία δεν θα ανοίξουν την Τετάρτη
Αττική: Τα σχολεία που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα είναι στο Μενίδι και δεν θα ανοίξουν την Τετάρτη, που είναι και επίσημα η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Αττική: Ορισμένα σχολεία στην Αττική αναγκαστικά θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές που δημιουργήθηκαν εξαιτίας του σεισμού της 19ης Ιουλίου. Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής αττικής «Ο Σωκράτης», Απόστολος Παπαγιαννόπουλος, μιλώντας στον Realfm τόνισε ότι «με τον πρόσφατο σεισμό του Ιουλίου έχουμε πολλές ζημιές σε πολλά νηπιαγωγεία και δημοτικά του Μενιδίου, που δεν αποκαταστάθηκαν οι ζημιές και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς κάποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στο 6ο και 12ο δημοτικό, οι εργασίες είναι ακόμα σε εξέλιξη, ο αγιασμός θα γίνει στο προαύλιο και τα παιδιά δεν θα μπουν στις σχολικές αίθουσες ούτε και την Πέμπτη. Στο 4ο δημοτικό σχολείο Μενιδίου έχουν πέσει κομμάτια τσιμέντου και δεν έχουν έρθει τα συνεργεία για να αποκατασταθούν οι ζημιές».

«Οι ευθύνες είναι τεράστιες, και από την προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα για να επισκευαστούν αλλά και της καινούριας αρχής που ανέλαβε και έπρεπε να έχει παραδώσει τα σχολεία. Όταν άνοιξαν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη, βρήκαμε σχολεία με μπάζα χωρίς να έχει γίνει καμία εργασία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αιγάλεω, Νίκος Ασημακόπουλος υπογράμμισε ότι «4-5 σχολεία στο Αιγάλεω παρουσίασαν πρόβλημα μετά τον σεισμό όμως έχουμε βρει λύση σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο αγιασμός θα γίνει κανονικά και σε πρωινά τμήματα. Έχουμε βρει τους κατάλληλυς χώρους σε άλλα κτίρια του δήμου μας και θα μετεγκατασταθούν τα σχολεία που έχουν πρόβλημα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments