Κόσμος

Dorian: Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν το νησί Αμπάκο στις Μπαχάμες – Δεν έχουν νερό και ρεύμα

Dorian: Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν το νησί Αμπάκο στις Μπαχάμες – Δεν έχουν νερό και ρεύμα
Dorian: Οι κάτοικοι του νησιού Αμπάκο εγκαταλείπουν την περιοχή καθώς δεν υπάρχει νερό, ρεύμα και ο φόβος μεταδοτικών ασθενειών είναι μεγάλος.

Dorian: Σχεδόν επτά μέρες μετά το πέρασμα του τυφώνα Dorian στις Μπαχάμες το νησί Αμπάκο βρίσκεται στο έλεος του θεού και μετά τις πληγές του. Ο αριθμός των νεκρών του φονικού τυφώνα ανέρχεται στους 43 ανθρώπους και αναμένεται να αυξηθεί σύμφωνα με τις αρχές.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι εγκαταλείπουν το νησί άρον άρον, καθώς δεν υπάρχει ούτε νερό, ούτε ηλεκτρικός και φοβούνται για μεταδοτικές ασθένειες. Ο τυφώνας πέρασε από το νησί με 25 χλμ ανά ώρα, με κατοίκους που κατάφεραν να αντέξουν, να καταγγέλλουν ότι υπάρχουν «παντού νεκροί» και πως υπάρχουν παντού «κορμιά στο έδαφος».  Στο νησί γίνονται εκκενώσεις σε περιοχές καθώς υπάρχει ο φόβος να κολλήσουν ασθένειες, με τους κατοίκους να φεύγουν είτε με πλοία, είτε με αεροπλάνα. Την ίδια ώρα, τα συντρίμμια και τα σκουπίδια, σε συνδυασμό με την αφόρητη ζέστη, κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση.

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε τον προσωρινό περιορισμό των πτήσεων στον εναέριο χώρο των Μπαχαμών. «Έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης στις Μπαχάμες, η FAA εξέδωσε προσωρινό περιορισμό πτήσεων για τα αμερικανικά αεροσκάφη και τους πιλότους που εισέρχονται στον εναέριο χώρο της χώρας, συγκεκριμένα σε περιοχές που επλήγησαν από τον κυκλώνα Ντόριαν προκειμένου αεροπλάνα έρευνας και διάσωσης, καθώς και ανθρωπιστικής βοήθειας να πετούν ανεμπόδιστα σε αυτό τον εναέριο χώρο», αναφέρει η ανακοίνωση της FAA.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play