Άποψη

Που θα πάνε τα εκατό εκατομμύρια κύριε Αυγενάκη;

Που θα πάνε τα εκατό εκατομμύρια κύριε Αυγενάκη;
Ο Γιώργος Χελάκης, μέσα από το blog του στο pagenews.gr, αναρωτιέται που θα πάει το ποσό των εκατό εκατομμυρίων που εξασφαλίσθηκε για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Πρόκειται για τελευταίες δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Ανάμεσα σε άλλα που αφορούν την καταπολέμηση της βίας στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρο, ο κύριος υφυπουργός ενημέρωσε την κοινή γνώμη ότι έχει εξασφαλίσει ποσό εκατό εκατομμυρίων για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Το ποσό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο και η σχετική δήλωση έκανε αίσθηση.

Έγινε αμέσως μετά από την συνάντηση που είχε ο κ. Αυγενάκης με εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων κυρίως του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και των τοποτηρητών της ΕΠΟ από την FIFA και την UEFA. Έτσι, μοιραία δόθηκε η εντύπωση πως το κονδύλι των εκατό εκατομμυρίων θα δοθεί για την ανακατασκευή, συντήρηση και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων που αφορούν γήπεδα που διεξάγονται αγώνες επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Αν ο κ. Υφυπουργός έχει την εντύπωση ότι το υφυπουργείο του είναι υφυπουργείου Επαγγελματικού Αθλητισμού κάνει λάθος.

Αν συνεχίσει την πολιτική των προκατόχων του Κοντονή και Βασιλειάδη τότε απλώς θα μετατραπεί σε έναν τροχονόμο των επιχειρηματικών συμφερόντων που συγκρούονται και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ας ελπίσουμε ότι ο κύριος Αυφενάκης δεν επιφυλάσσετε για τον εαυτό του έναν τέτοιο ρόλο.

Ο αθλητισμός είναι κυρίως η δυνατότητα όλων να αθλούνται ανεξάρτητα από την ηλικία και τις επιδόσεις τους. Αυτό το δικαίωμα είναι το πρώτο που καλείται να υπερασπιστεί και να περιφρουρήσει υφυπουργός. Με την έννοια αυτή η πρόσβαση όλων στους αθλητικούς χώρους είναι βασική προτεραιότητα. Δεν αμφιβάλλει κανείς πως το τοπίο στον επαγγελματικό αθλητισμό όλο ρυθμίζει και όλα αρρύθμιστο παραμένει.

Κάθε υφυπουργός που αναλαμβάνει, εξαγγέλλει και από έναν αθλητικό νόμο που θα θεραπεύσει την άρρωστη κατάσταση. Το αποτέλεσμα είναι να κατηγορείται για επιλεκτικές συγγένειες με κάποιο ή κάποιους από τους μεγαλοεπιχειρηματίες που κινούνται στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Με την σειρά του και ο κ. Αυγενάκης μας ενημέρωσε ότι μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου θα έχει καταθέσει νέο αθλητικό νόμο με την φιλοδοξία να αποκαταστήσει την διαφάνεια και την ισονομία και θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη βία στα γήπεδα.

Μας λέει δηλαδή ό,τι μας είπαν και οι προηγούμενοι. Θα περιμένουμε λοιπόν το νέο αθλητικό νόμο. Ωστόσο, ας έχει υπόψη του ο κ. Αυγενάκης πως όποιος ανακατεύεται μόνο με τα πίτουρα στο τέλος των τρώνε οι κότες. Κι αφού υπάρχουν διαθέσιμα εκατό εκατομμύρια να δούμε πως θα επωφεληθούν από αυτά όσοι μέχρι τώρα για να αθληθούν αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους…

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Γιώργου Χελάκηεδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments