Ελλάδα

Βίντεο – ντοκουμέντο από την εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία

Βίντεο – ντοκουμέντο από την εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία
Τη στιγμή που η 19χρονη αφήνει το μωράκι της τυλιγμένο σε μία πετσέτα μέσα σε καρότσι σούπερ- μάρκετ έξω από την είσοδο πολυκατοικίας στην Νέα Ιωνία κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία: Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή που η 19χρονη αφήνει το μόλις 7 ημερών μωρό της στην είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία είδε το φως της δημοσιότητας. Στα συγκεκριμένα στιγμιότυπα που καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται στην περιοχή, διακρίνεται η 19χρονη να βγαίνει από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία κρατώντας αγκαλιά το μωρό της και στη συνέχεια να κατευθύνεται τρέχοντας προς την πυλωτή της πολυκατοικίας στην οδό Ακροπόλεως όπου άφησε το νεογέννητο καθώς στη συνέχεια επιστρέφει με άδεια την αγκαλιά της.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Open, η 19χρονη τα είχε σχεδιάσει όλα:

Τάισε το βρέφος,  το έπλυνε, του έβαλε καθαρά ρούχα και το τύλιξε με μια πετσέτα. Βγήκε από το σπίτι της, πέρασε το δρόμο και το έβαλε μέσα σε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ. Το άφησε δίπλα στα σκαλιά της πολυκατοικίας και γύρισε στο σπίτι. Και εκείνο μέσα στη νύχτα άρχισε να κλαίει. «Κρατούσα το παιδί αγκαλιά και δεν πίστευα ότι κάποιος το εγκατέλειψε…», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας. 

Στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς, η 19χρονη φέρεται να έχει υποστηρίξει πως «ήμουν πνιγμένη μέσα στο βάρος να είμαι μόνη μου χωρίς σύντροφο και οικονομικά πολύ χάλια. Ζω με την γυναίκα που με υιοθέτησε και τα μόνα έσοδά μας είναι η μικρή της σύνταξη. Ποτέ δεν θα μπορούσα να μεγαλώσω αυτό το μωρό».

Η 19χρονη με δάκρυα στα μάτια αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε ενημερώσει τον πατέρα του βρέφους πως ήταν έγκυος. Αποφάσισε να το κρατήσει, αλλά λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του το μετάνιωσε. «Η σχέση που είχα ήταν περιστασιακή και δεν του είχα πει τίποτα για την εγκυμοσύνη. Το αγάπησα το μωρό. Είναι το παιδί μου και ήθελα απλώς να ζήσει μια καλύτερη ζωή», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής εξέφρασαν την πρόθεση να βαφτίσουν το βρέφος που είναι ένα μικρό υγιέστατο κοριτσάκι έτσι ώστε να βοηθήσουν και την ανήλικη μητέρα.

Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, Γιάννης Ξενάκης, ήταν ο άνθρωπος που έφτασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην οδό Ακροπόλεως. Όταν είδε το βρέφος τυλιγμένο μέσα στην πετσέτα σκέφτηκε τα δικά του παιδιά και ξέσπασε σε λυγμούς. «Το βρέφος είχε αρχίσει να παγώνει δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί εάν ο νεαρός από τη διπλανή πολυκατοικία δεν το είχε ακούσει…», λέει στην κάμερα του OPEN.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments