Ελλάδα

Φωτιά στην Κέρκυρα: 39χρονη ομολόγησε τους εμπρησμούς στον Άγιο Μάρκο

Φωτιά στην Κέρκυρα: 39χρονη ομολόγησε τους εμπρησμούς στον Άγιο Μάρκο
Φωτιά στην Κέρκυρα: Μία 39χρονη κατηγορείται για τις δύο εστίες φωτιές που εκδηλώθηκαν νωρίς το μεσημέρι στον Άγιο Μάρκο.

Φωτιά στην Κέρκυρα: Μία γυναίκα φέρεται να είναι η υπεύθυνη για τις φωτιές που ξέσπασαν σήμερα το μεσημέρι σε χωριό της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία 39χρονη υπήκοο Αλβανίας και η οποία κατηγορείται για τις δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν στο χωριό του Αγίου Μάρκου με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν σπίτια. Οι άνδρες του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας εντόπισαν την 39χρονη νωρίς το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η 39χρονη φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις της, οδηγήθηκε με εισαγγελική παραγγελία, σε ψυχιατρική εκτίμηση.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του Αγίου Μάρκου είδαν τις φλόγες να «γλείφουν» τις αυλές των σπιτιών τους καθώς όπως τόνισε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος «η φωτιά έφτασε στα αυλές των σπιτιών ενώ κινδύνεψαν σπίτια».

Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο στο πέρασμα της η πύρινη λαίλαπα κατάφερε να τυλίξει στις φλόγες περίπου 30 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ για την κατάσβεσή της συνέδραμαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, η Πολιτική Προστασία του Κεντρικού Δήμου, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, εθελοντές και από αέρος δύο πετζετέλ.

Ο Άγιος Μάρκος είναι από τα παλαιότερα χωριά της Κέρκυρας. Είναι χτισμένο στην πλαγιά ενός καταπράσινου λόφου που αγναντεύει κόλπο του Ύψου και της πόλης της Κέρκυρας. Το χωριό ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές από το υπουργείο Πολιτισμού, χάρη στη μακρά του ιστορία και την ιδιαίτερη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments