Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Δικηγόρος άφησε την τελευταία του πνοή στην είσοδο των δικαστηρίων

Θεσσαλονίκη: Δικηγόρος άφησε την τελευταία του πνοή στην είσοδο των δικαστηρίων
Θεσσαλονίκη: Στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης άφησε την τελευταία του πνοή ένας 59χρονος δικηγόρος.

Την επαναλειτουργία του ιατρείου στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης ζητεί ο νομικός κόσμος της πόλης, με αφορμή το τραγικό περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν κατέρρευσε δικηγόρος στην είσοδο των δικαστηρίων, μπροστά στα μάτια συναδέλφων του, διαδίκων και περαστικών.  Ο άτυχος άνδρας, ηλικίας 59 ετών φαίνεται πως υπέστη ανακοπή καρδιάς, και παρά τη βοήθεια που έσπευσαν να του προσφέρουν γιατρός, η οποία περνούσε τυχαία από το σημείο, αλλά και δύο αστυνομικοί με γνώσεις καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το θλιβερό περιστατικό επανέφερε στο προσκήνιο την έλλειψη μόνιμου γιατρού στο δικαστικό μέγαρο, ένα πάγιο αίτημα δικηγόρων, δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων. «Είναι αδιανόητο ένα δημόσιο κτήριο με τόσες ανάγκες και κρατούμενους να μην διαθέτει μόνιμο γιατρό» τονίζουν δικαστικοί υπάλληλοι.

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: Ζητάμε είναι έναν μόνιμο γιατρό μέχρι το μεσημέρι

Σύμφωνα με υπολογισμούς καθημερινά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης περνούν κατ’ ελάχιστον 3,5 με 4 χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους βιώνουν συνθήκες φόρτισης και έντασης, όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι. «Έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη το ζήτημα στα αρμόδια υπουργεία. Αυτό που ζητάμε είναι έναν μόνιμο γιατρό μέχρι το μεσημέρι» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Στάθης Κουτσοχήνας.

«Περιμένουμε από τους εμπλεκόμενους φορείς και τα υπουργεία να οριστεί κάποιος γιατρός και ενδεχομένως με απόσπαση να αναλάβει καθήκοντα στα δικαστήρια» πρόσθεσε ο κ. Κουτσοχήνας, επισημαίνοντας ότι υπάρχει αίθουσα για να φιλοξενήσει γιατρό υπάρχει στο κτίριο, καθώς έχει διαμορφωθεί σχετικός χώρος στο ισόγειο και μάλιστα είναι εφοδιασμένος και με μηχανήματα.  Η διοίκηση του δικαστικού μεγάρου έχει απευθυνθεί εγγράφως πρόσφατα τόσο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και στο Υπουργείο Υγείας εισπράττοντας τη βεβαίωση ότι θα σταλεί γιατρός, κάτι όμως που σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Καλλιρόη Χειμαριού δεν έχει δρομολογηθεί μέχρι στιγμής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments