Διεθνή

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: “Μόνο ο εξάχρονος γιος μου μπορεί να με πιέσει, όχι ο Τραμπ”

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: “Μόνο ο εξάχρονος γιος μου μπορεί να με πιέσει, όχι ο Τραμπ”
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ξεκάθαρη απάντηση έδωσε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ερώτηση για το εάν δέχθηκε πιέσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ σε μεταξύ τους συνομιλία το καλοκαίρι.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο “μάτι” του “κυκλώνα”, καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν αρχίσει έρευνα για ενδεχόμενη παραπομπή του, κατηγορώντας τον για επιδίωξη βοήθειας από την Ουκρανία, ώστε να διασυρθεί ο Τζο Μπάιντεν, ενόψει των εκλογών του 2020. “Κυνήγι μαγισσών”, χαρακτήρισε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προέδρου της Ουκρανίας.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, ο κ. Ζελένσκι τόνισε ότι ουδείς μπορεί να του ασκήσει πιέσεις, μόνο ο… εξάχρονος γιος του. «Κανένας δεν μπορεί να μου ασκήσει πιέσεις διότι είμαι ο πρόεδρος ενός ανεξάρτητου κράτους. Παρεμπιπτόντως ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να μου ασκήσει πιέσεις είναι ο γιος μου, ο οποίος είναι έξι ετών»

Η ανακοίνωση της Πελόζι για την έρευνα κατά του Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου 2019 την έναρξη επίσημης έρευνας με το ερώτημα της παραπομπής του Αμερικανού προέδρου, σε συνέχεια των καταγγελιών ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διεξάγει έρευνα εις βάρος του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν, σε μια διαδικασία παραπομπής που θεωρείται απίθανο να οδηγήσει στην απομάκρυνση Τραμπ από την προεδρία.

Σχεδόν 400 μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020, η ενεργοποίηση αυτής της διαδικασίας, με την οποία η πλειονότητα των Αμερικανών εμφανίζεται να διαφωνεί σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, και συνιστά μια κίνηση υψηλού ρίσκου και στήνει το σκηνικό για μια σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Κογκρέσου και Λευκού Οίκου ενόψει των εκλογών του επόμενου έτους.

«Σήμερα ανακοινώνω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων ξεκινά μια επίσημη έρευνα επί της διαδικασίας παραπομπής» του κ. Τραμπ δήλωσε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι, έπειτα από μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που είχε με Δημοκρατικούς βουλευτές, δηλώνοντας ότι οι ενέργειες του Τραμπ φέρεται ότι υπομόνευσαν την εθνική ασφάλεια και παραβίασαν το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments