Διεθνή

Αυτό το χρώμα αυτοκινήτου προτιμούν τα περιστέρια για κουτσουλιές

Αυτό το χρώμα αυτοκινήτου προτιμούν τα περιστέρια για κουτσουλιές
Ποιο είναι το χρώμα που δεν "πυροβολούν" σχεδόν καθόλου τα περιστέρια;

Το περιστέρι συμβολίζει την ειρήνη. Μέρος του συμβολισμού αυτού προέρχεται από την Παλαιά Διαθήκη και συγκεκριμένα τον Κατακλυσμό του Νώε, κατά το τέλος του οποίου ο Νώε έστειλε δυο περιστέρια για να δει αν υπάρχει ξηρά. Τα περιστέρια επέστρεψαν κρατώντας κλαδί ελιάς, δείχνοντας συμβολικά ότι ο θεός σταμάτησε τον πόλεμο προς την ανθρωπότητα.

Για τους οδηγούς βέβαια το περιστέρι είναι ένα από τα πιο εκνευριστικά πτηνά, καθώς λερώνει το αυτοκίνητό τους. Και τις περισσότερες φορές οι κουτσουλιές πέφτουν στα οχήματα την ημέρα που έχουν επιλέξει για να τα πλύνουν. Σύμφωνα με Βρετανική εταιρεία, εξετάστηκε ένα δείγμα 1.140 αυτοκινήτων για να καταλήξει ποια από αυτά συνήθως προσελκύουν τα πτηνά και προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει τους οδηγούς.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι:

  • Το 18% των αυτοκινήτων που προτιμούν τα περιστέρια για να αφήνουν τις κουτσουλιές τους είναι κόκκινα
  • Με ποσοστό 14% ακολουθούν τα οχήματα χρώματος μπλε.
  • Τα πράσινα αυτοκίνητα φαίνεται πως είναι η ιδανική λύση για περισσότερη καθαριότητα μιας και μόνο το 1% προσέλκυσε τα πτηνά.

Οι συζητήσεις που ακολούθησαν μετά από την έρευνα ήταν πολλές: κάποιοι έλεγαν πως τα πτηνά προσελκύονται από χρώματα όπως το μπλε και το κόκκινο άλλοι υποστήριξαν πως επιλέγουν χρώματα που μοιάζουν με τα φτερά τους. Όσοι λοιπόν θέλουν να καλύπτονται οπτικά οι ακαθαρσίες, να μη φαίνονται δηλαδή εύκολα με το μάτι είναι καλό να επιλέγουν χρώματα όπως το ασημί, το γκρι και γενικά ανοιχτά χρώματα. Το μαύρο και το κόκκινο είναι οι χειρότερες επιλογές.

Οι συμβουλές αυτές ισχύουν και για τις γρατζουνιές: σε ένα μαύρο αμάξι, υποστηρίζουν οι ειδικοί είναι πολύ πιο εύκολα ορατές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments