Διεθνή

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Διαδήλωση με 500.000 Καναδούς κατά της κλιματικής αλλαγής

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Διαδήλωση με 500.000 Καναδούς κατά της κλιματικής αλλαγής
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Μαζική ήταν η διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή στο Μόντρεαλ του Καναδά, με τη 16χρονη ακτιβίστρια να στέλνει το μήνυμά της.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Πολύς λόγος έχει γίνει για τη νεαρή ακτιβίστρια, η οποία δεν διστάζει να τα βάλει με τους ισχυρούς του πλανήτη, κατηγορώντας τους για έλλειψη ενδιαφέροντος, όσον αφορά την κλιματική αλλαγή. Η 16χρονη ακτιβίστρια, ήταν το κεντρικό πρόσωπο της μαζικότατης διαδήλωσης που έλαβε χώρα χθες, Παρασκευή, στο Μόντρεαλ του Καναδά. Εκείνη, μαζί με 500.000 πολίτες έστειλαν το μήνυμα για μία νέα “παγκόσμια απεργία”, ούτως ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

“Βλέπω ότι είμαστε 500.000 άνθρωποι εδώ. Θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο”, ανέφερε μεταξύ άλλων η 16χρονη Τούνμπεργκ, που συνεχίζει αδιάκοπα τον αγώνα για την ευαισθητοποίηση των ισχυρών αλλά και του κόσμου για την υπερθέρμανση του πλανήτη και τις καταστροφικές συνέπειές της. “Πρέπει να είστε υπερήφανοι για τον εαυτό σας”, ανέφερε χαρακτηριστικά η 16χρονη ακτιβίστρια, η οποία καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ κινητοποίησε μισό εκατομμύριο κόσμου, με τις Αρχές να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις περί 500.000 διαδηλωτών. Κάτι που έκανε τη χθεσινή συγκέντρωση ιστορική, καθώς αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στον Καναδά.

Το μήνυμα προς τους επικριτές της

Η 16χρονη που έχει διχάσει την κοινή γνώμη καθώς κάποιοι την θεωρούν «όργανο σκοτεινών κέντρων» και οτιδήποτε κάνει είναι βάσει επιχειρηματικών συμφερόντων,ενώ κάποιοι άλλοι την θεωρούν απλά υπερβολική, απαντά με σχόλιο της στο twitter σε όλους αυτούς. Η Γκρέτα έγραψε: «Βαστάτε γερά! Υπάρχει βοήθεια διαθέσιμη», στέλνοντας έτσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς του επικριτές της που καθημερινά την βομβαρδίζουν με σχόλια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments