Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Μας ενδιαφέρουν οι εξελίξεις σε κάθε σπιθαμή του Αιγαίου και της Μεσογείου

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Μας ενδιαφέρουν οι εξελίξεις σε κάθε σπιθαμή του Αιγαίου και της Μεσογείου
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Προστάτης των ομογενών του σε Βαλκάνια και Ευρώπη δήλωσε από το τουρκικό κοινοβούλιο ο Τούρκος πρόεδρος.

Στις εξελίξεις στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο αλλά και στη Θράκη αναφέρθηκε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την τουρκική εθνοσυνέλευση κατά την έναρξη της νέας νομοθετικής χρονιάς στη γείτονα  χώρα.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Τούρκος Πρόεδρος  δήλωσε:«Μας ενδιαφέρουν  άμεσα  οι εξελίξεις σε κάθε σπιθαμή  της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας. Όπως είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των ομογενών μας στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, κατά τον ίδιο τρόπο θα το κάνουμε και στα Βαλκάνια και την Ευρώπη».

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του sigmalive.com, στην Κωνσταντινούπολη, o Τούρκος Πρόεδρος τόνισε επίσης πως«έτσι ανοίξαμε την καρδιά και τα σύνορά μας στους Σύρους αδελφούς μας που η πίεση του καθεστώτος (Άσαντ) τους συνέτριψε».

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως: «Από την Ευρώπη μέχρι τον Καύκασο, από την κεντρική Ασία μέχρι την νότια Ασία, παντού, δείχνουμε την παρουσία μας με αυτή την αντίληψη”, προσθέτοντας ότι “καμιά δραστηριότητα εκτός των συνόρων μας δεν έχει σκοπό την κατοχή, την παραβίαση, την εκμετάλλευση».

«Εμείς το βλέπουμε με την αντίληψη του να κρατήσουμε ζωντανό το περιβάλλον μας και να κερδίσουμε μαζί. Όποιο τίμημα και να πληρώσουμε δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την ανθρωπιστική μας στάση», συμπλήρωσε.

«Όπως φτιάξαμε drones και ελικόπτερα, έτσι θα φτιάξουμε και το δικό μας μαχητικό αεροσκάφος. Η ώρα ζυγώνει. Όταν ξυπνούν το γίγαντα, θα υποστούν και τις συνέπειες».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την τελετή παράδοσης της τουρκικής κορβέτας «Κιναλιαντά» στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  είχε αναφερθεί στα επιτεύγματα της Τουρκίας στη θάλασσα και είχε ότι πλησιάζει και η ώρα για το τουρκικό μαχητικό. Όπως είχε πει,  αυτό που γίνεται με τα αμερικανικά F-35, που οι Αμερικανοί αρνούνται να τους τα δώσουν, έχει κάνει την Τουρκία πιο αποφασιστική και πως  «όπως φτιάξαμε drones και ελικόπτερα, έτσι θα φτιάξουμε και το δικό μας μαχητικό αεροσκάφος. Η ώρα ζυγώνει. Όταν ξυπνούν το γίγαντα, θα υποστούν και τις συνέπειες».

Μάλιστα, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε επαναλάβει ότι ο στόχος είναι το 2023 να είναι πλήρως ανεξάρτητη στον αμυντικό τομέα.

«Μας κάνει υπερήφανους ο στόλος, η πειθαρχία και οι ικανότητες του πολεμικού μας ναυτικού. Αυτά που συμβαίνουν τελευταία στον κόσμο και στη Μεσόγειο είναι σημάδια ότι πρέπει να γίνουμε ακόμη πιο ισχυροί σε κάθε επίπεδο, όπως στη θάλασσα. Η Τουρκία σήμερα είναι ανάμεσα στις 10 χώρες στον κόσμο που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει με δικές της δυνάμεις πολεμικό πλοίο», είχε τονίσει ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτοντας ότι το πρώτο από τα εθνικά μας πλοία που θα χρησιμοποιήσει πυραύλους Atmaca (γεράκι) θα είναι η κορβέτα Κιναλίαντά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments