Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: “Η Αμυγδαλέζα είναι Four Seasons μπροστά στη Μόρια”

Άδωνις Γεωργιάδης: “Η Αμυγδαλέζα είναι Four Seasons μπροστά στη Μόρια”
Άδωνις Γεωργιάδης: Όλα όσα δήλωσε για το μεταναστευτικό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο στούντιο του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή “Σήμερα” βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θέτοντας μεταξύ άλλων τη γνώμη του για το μεταναστευτικό / προσφυγικό ζήτημα. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου ότι: “Σε όλη την ελληνική νομοθεσία υπάρχει σε 400 νόμους ο όρος λαθρομετανάστες”. Ωστόσο, η ατάκα που έκανε αίσθηση αφορούσε την Αμυγδαλέζα, την οποία ο υπουργός την χαρακτήρισε “Four Seasons”, μπροστά στη Μόρια και σε όλα όσα συμβαίνουν.

“Ήταν κοντέινερ με κλιματιστικά. Τότε μας κατηγορούσαν γιατί είχαν οδοντίατρο μία φορά στις 15 ημέρες αντί μία φορά την εβδομάδα. Στην Αμυγδαλέζα δεν πέθανε κανείς από το κρύο. Aυτοί που μας κατηγορούσαν για την Αμυγδαλέζα και τώρα με κατηγορούν εμένα ότι χρησιμοποιώ τον όρο λαθρομετανάστης, έφτιαξαν το κολαστήριο της Μόριας. Η Αμυγδαλέζα ήταν Four Seasons μπροστά στη Μόρια. Θα επανέλθουν τα κλειστού τύπου κέντρα, διότι με τον τρόπο αυτό θα σταλεί και ένα μήνυμα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου ότι στην Ελλάδα δεν κυκλοφορεί κανείς ανεξέλεγκτος και ελεύθερος”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην Τουρκία ο Κουμουτσάκος

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Οι δύο άνδρες θα συνομιλήσουν στην Άγκυρα με αφορμή τις νέες εξελίξεις στο μεταναστευτικό, αλλά και την πορεία της εφαρμογής της κοινής δήλωσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής. Η συνάντηση Κουμουτσάκου – Σοϊλού θα γίνει παράλληλα με τις επαφές της γαλλικής και γερμανικής πλευράς με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Αθήνα.

«Δεν πάμε ως αιτούντες, πάμε ως μια χώρα, που μπορεί και τελικά να έχει ακόμη και δυνατότητες να πείσει την Τουρκία, ότι πρέπει να υπάρξει μια συναντίληψη. Διότι, όταν έρχονται στα παράλιά της και περνάνε εδώ, αυτός είναι παράγων προσέλκυσης και άλλων μεταναστευτικών ρευμάτων και στην ίδια την Τουρκία. Εάν ελεγχθούν καλά οι ροές, αποτελεσματικά, όλοι μπορεί να κερδίσουμε. Όμως είναι θέμα βούλησης της ίδιας της ‘Αγκυρας. Αυτή θα επιχειρήσουμε να διερευνήσουμε, διαύλους επικοινωνίας να διασφαλίσουμε, σύστημα συνεργασίας να διαμορφώσουμε, στο πλαίσιο της ευρωτουρκικής συμφωνίας. Δεν είναι διμερές το πρόβλημα, είναι η διμερής διάσταση μιας ευρωτουρκικής συμφωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments