Ελλάδα

Μεσσηνία: Εντοπίστηκε σκάφος με 60 μετανάστες και πρόσφυγες

Μεσσηνία: Εντοπίστηκε σκάφος με 60 μετανάστες και πρόσφυγες
Μεσσηνία: Οι Αρχές εντόπισαν σκάφος με μετανάστες και πρόσφυγες στη Σαπιέντζα.

Μεσσηνία: Οι Αρχές εντόπισαν το πρωί της Παρασκευής ιστιοφόρο σκάφος με 60 επιβαίνοντες μετανάστες και πρόσφυγες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Το σκάφος εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή νότια της Σαπιέντζας, με τρία πλοία, δύο φορτηγά και ένα δεξαμενόπλιο να βρίσκονται στο σημείο. Ως τώρα δεν έχει διασαφηνιστεί το μέρος στο οποίο θα μεταφερθούν οι επιβαίνοντες του ιστιοφόρου. Νωρίτερα, σκάφος του λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “Αμμόγλωσσα” της Κω πνευστή λέμβο με 9 μετανάστες και πρόσφυγες. Το πλήρωμα του περιπολικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω.

Πάνω από 700 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Λέσβο

Συνολικά 703 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα στατιστικά των τελευταίων χρόνων ότι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας με τις μεγαλύτερες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές ιδίως προς τη Λέσβο. Συγκεκριμένα την Τρίτη 1 Οκτωβρίου πέρασαν 335 άτομα, 177 χθες Τετάρτη και 191 σήμερα.

Ο πληθυσμός του καταυλισμού μέσα και έξω από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας ξεπερνά επίσημα πλέον τις 13.000, φτάνοντας με όσους αποβιβάσθηκαν μέχρι την Πέμπτη, τις 13.198! Για την ερχόμενη Κυριακή έχει προγραμματισθεί η μετακίνηση 570 προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι μέσω Πειραιά θα μεταφερθούν σε δομές στην υπόλοιπη Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments