Πολιτική

Μάικ Πομπέο: Ξεκάθαρη η στήριξη του στην Ελλάδα για τα ελληνοτουρκικά – Έπαινοι και για την οικονομία

Μάικ Πομπέο: Ξεκάθαρη η στήριξη του στην Ελλάδα για τα ελληνοτουρκικά – Έπαινοι και για την οικονομία
Μάικ Πομπέο: Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, ενώ τόνισε ότι σε ενδεχόμενο νέων «Ιμίων» οι ΗΠΑ θα προστατεύσουν τις βασικές αξίες ενός κυρίαρχου κράτους. Έπαινοι και για την ελληνική οικονομία.

Μάικ Πομπέο: Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών με τις δηλώσεις του το Σάββατο τόσο στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και σε αυτή με τον Νίκο Δένδια αλλά και με την ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τον ίδιο να εκφράζει παράλληλα τη στήριξη του στην Ελλάδα σε πολλαπλά επίπεδα. Ο Μάικ Πομπέο διεμήνυσε στην Τουρκία αφενός, μεν, να μην συνεχίζει τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και αφετέρου να μην επιχειρήσει να πραγματοποιήσει κάποια κίνηση κοντά στο Καστελόριζο αφού, όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά το βράδυ του Σαββάτου (5/10) «να είστε βέβαιοι ότι θα δράσουμε για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τις βασικές αξίες της κυριαρχίας ενός κράτους, του κράτους Δικαίου και της προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας».

Παράλληλα, τόνισε στην ίδια ομιλία του, όπως ακριβώς είχε κάνει και νωρίτερα έχοντας δίπλα του τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Δένδια, ότι «η διαμάχη δεν θα πρέπει να στρατιωτικοποιηθεί. Οι παράνομες γεωτρήσεις είναι απαράδεκτες και παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες δικαίου». «Δεν μπορεί να επιτραπεί στη Τουρκία να κάνει παράνομες γεωτρήσεις» ήταν λίγες ώρες νωρίτερα το ξεκάθαρο μήνυμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ στις δηλώσεις του δίπλα στον Νίκο Δένδια.

Μάικ Πομπέο: «Αν ήμουν επιχειρηματίας σίγουρα θα επένδυα στην Ελλάδα»

Ο Μάικ Πομπέο έστειλε, μέσα σε μια ήμερα και πολλαπλά μηνύματα για την οικονομία. Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, εξήρε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «παρακολουθώ αυτή την κυβέρνηση εδώ και τρεις μήνες που ανέλαβε και έχει ήδη βάλει τη χώρα στη σωστή πορεία από οικονομικής απόψεως», ενώ παράλληλα δήλωσε ότι «αν ήμουν επιχειρηματίας σίγουρα θα επένδυα στην Ελλάδα».

«Γίνονται πολύ σπουδαία πράγματα, όλα πηγαίνουν καλά και δουλεύουμε πολύ σκληρά, οι μηχανές έχουν ανάψει για τα καλά. Οι αμερικανικές εταιρίες είναι έτοιμες να έρθουν, να επενδύσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας» είχε πει νωρίτερα ο κ. Πομπέο στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχετικά με τη σημασία που έχει για τις ΗΠΑ η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε πως πρόκειται για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Αναφερόμενος στην ελληνική κυβέρνηση, τη χαρακτήρισε ένα σπουδαίο συνεργάτη και σημείωσε ότι είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει στενότερη στρατιωτική σχέση με τις ΗΠΑ. Σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση του στρατιωτικού εξοπλισμού των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, ο κ. Πομπέο είπε πως «μιλήσαμε σήμερα για ευκαιρίες αναβάθμισης των λογισμικών και των λειτουργικών συστημάτων της Ελλάδας και τη δυνατότητα να πουλήσει η Αμερική κι άλλο εξοπλισμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments