Ελλάδα

Προπύλαια: Συλλαλητήριο από Κούρδους για την τουρκική εισβολή στη Συρία

Προπύλαια: Συλλαλητήριο από Κούρδους για την τουρκική εισβολή στη Συρία
Προπύλαια: Το απόγευμα της Τετάρτης, Κούρδοι που διαμένουν στην Αθήνα πραγματοποίησαν πορεία προς την τουρκική πρεσβεία.

Προπύλαια: Κούρδοι που διαμένουν στην πρωτεύουσα διοργάνωσαν συλλαλητήριο κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία. Οι Κούρδοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς την τουρκική πρεσβεία, η οποία ανακόπηκε από δύο κλούβες των ΜΑΤ στην οδό Ρηγίλλης. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά φώναξαν συνθήματα κατά της εισβολής στη Συρία, για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν αλλά και την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Φωτογραφίες από την πορεία των Κούρδων στην Αθήνα

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για την εισβολή

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την εισβολή στη Συρία. Οι Τούρκοι τονίζουν ότι οι στόχοι τους είναι η αποτροπή δημιουργίας ζώνης τρομοκρατίας κατά μήκος των συνόρων τους, η εξουδετέρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων (Ισλαμικό Κράτος, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν, Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων, Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας, Μονάδες προστασίας του Λαού), αλλά και η δημιουργία… των συνθηκών, ώστε οι Σύροι να επιστρέψουν ασφαλείς στα σπίτια τους. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η τουρκική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία στοχεύει να πλήξει μόνο μαχητές και τις βάσεις τους, τα όπλα και τον εξοπλισμό τους.

Η ανακοίνωση:

«Η Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης άρχισε στις 16.00 τοπική ώρα σήμερα με στόχο να εγγυηθεί την ασφάλεια των συνόρων μας, να αποτρέψει τη δημιουργία ενός διαδρόμου τρομοκρατίας κατά μήκος του νοτίου συνόρου μας, να εξουδετερώσει τρομοκράτες και τρομοκρατικές οργανώσεις, ανάμεσά τους το Ισλαμικό Κράτος, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) που απειλούν την εθνική μας ασφάλεια, καθώς και να δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες για την επιστροφή των εκτοπισμένων Σύρων στα σπίτια τους και στη γη τους», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. Η επιχείρηση αυτή έχει τον ίδιο σκοπό με αυτόν των προηγούμενων τουρκικών επιχειρήσεων Ασπίδα του Ευφράτη και Κλάδος Ελαίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments