Ελλάδα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καταγγέλλει «παραδικαστική λειτουργία» σε υπόθεση ασέλγειας εις βάρος 5χρονης

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καταγγέλλει «παραδικαστική λειτουργία» σε υπόθεση ασέλγειας εις βάρος 5χρονης
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η πρώην πρόεδρος της Βουλής με ανάρτηση στης στα Social Media κατήγγειλε παραδικασική λειτουργία σε μια υπόθεση ασέλγειας εις βάρος 5χρονου κοριτσιού.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η πρώην πρόεδρος της Βουλής εκπροσωπεί την οικογένεια μιας 5χρονης που έπεσε θύμα ασέλγειας ενός 60χρονου πριν από 12 χρόνια. Η γνωστή νομικός με ανακοίνωση της τόνισε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση “βοά για παραδικαστική λειτουργία”. Όπως αναφέρει η κυρία Κωνσταντοπούλου σε δελτίο Τύπου, σήμερα, Τετάρτη, συζητείται ενώπιον του Αρείου Πάγου, η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος της 5χρονης Ν.Χ., με δράστη τον 60χρονο Γ.Χ.

«Η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων από το 2007, με συνεχείς αναβολές και αντιμεταθέσεις αρμοδιοτήτων. Ο κατηγορούμενος είναι ελεύθερος, έχοντας καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, με υποχρέωση καταβολής σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή προς 250 ευρώ το μήνα, πλέον προσαυξήσεων. Τόσο κοστολογήθηκε η αφαίρεση της παιδικότητας, ενώ ταυτόχρονα, λόγω της παρέλευσης 8ετιας παραγράφηκαν σειρά κατηγοριών παράνομης οπλοφορίας που βάρυναν τον ίδιο κατηγορούμενο, αλλά και η κατηγορία ασέλγειας σε άλλο ένα παιδί της οικογένειας», αναφέρει η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Όπως εξηγεί, σήμερα κρίνεται η αναίρεση του κατηγορουμένου, που ζητά την εξαφάνιση της καταδίκης. «Το δράμα που βιώνει η οικογένεια του κοριτσιού, την οποία εκπροσωπώ, είναι ανείπωτο. Αλλά και η προσβολή που νιώθουμε όλοι όταν μια υπόθεση βοά για παραδικαστική λειτουργία είναι τεράστια» εξηγεί η δικηγόρος και καταλήγει: «Στην προηγούμενη δικάσιμο ο συνήγορος του κατηγορουμένου Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε αναβολή, η οποία του χορηγήθηκε. Εμείς σήμερα θα ζητήσουμε, εκτός από την απόρριψη της αναίρεσης, να ελεγχθούν οι περιστάσεις υπό τις οποίες εκδόθηκαν οι τόσο προκλητικά χαριστικές δικαστικές αποφάσεις».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments