Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: «Κακή ιδέα η εισβολή στη Συρία»

Ντόναλντ Τραμπ: «Κακή ιδέα η εισβολή στη Συρία»
Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε ως "κακή ιδέα" τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Ντόναλντ Τραμπ: Δεν άφησε ασχολίαστη την τουρκική επίθεση στη Συρία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι η στρατιωτική επιχείρησή της είναι «κακή ιδέα», την οποία δεν στηρίζουν οι ΗΠΑ, ενώ κάλεσε την Άγκυρα να προστατεύσει τις θρησκευτικές μειονότητες. «Σήμερα το πρωί, η Τουρκία, κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, εισέβαλε στη Συρία. Οι ΗΠΑ δεν επιδοκιμάζουν αυτήν την επίθεση και το κατέστησαν σαφές στην Τουρκία ότι αυτή η επιχείρηση είναι μια κακή ιδέα», αναφέρει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.»Η Τουρκία έχει δεσμευτεί να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό, τις θρησκευτικές μειονότητες, μεταξύ αυτών τους Χριστιανούς, και να διασφαλίσει ότι δεν θα εκτυλιχθεί καμία ανθρωπιστική κρίση, και εμείς κρατάμε αυτή τη δέσμευση».

«Aυτή ήταν η χειρότερη απόφασή μας»

Ως την «χειρότερη απόφαση στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την «εμπλοκή των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή», τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Με την αιφνιδιαστική απόφαση που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή, φάνηκε ότι δόθηκε το πράσινο φως στους Τούρκους για μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, συμμάχων της Ουάσινγκτον στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.

Έχοντας να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές επικρίσεις από το ίδιο του το στρατόπεδο, ο Αμερικανός πρόεδρος πολλαπλασίασε έκτοτε τις δηλώσεις, αντιφατικές μερικές φορές, για το θέμα αυτό, απειλώντας κυρίως την Τουρκία με βαριές οικονομικές κυρώσεις αν «υπερβεί τα όρια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης