Διεθνή

Τουρκία: Ξεκίνησε η εισβολή στη Συρία με όνομα “Πηγή της Ειρήνης”

Τουρκία: Ξεκίνησε η εισβολή στη Συρία με όνομα “Πηγή της Ειρήνης”
Τουρκία: Η επιχείρηση με όνομα "Πηγή της Ειρήνης" ξεκίνησε πριν από λίγο, με τον τουρκικό στρατό να έχει περάσει τα σύνορα με τη Συρία. Συνομίλησε με τον Βλάντιμιρ Πούτιν ο Τούρκος πρόεδρος πριν δοθεί η εντολή για την επίθεση.

Τουρκία: Ήχησαν τα τύμπανα του πολέμου, με τον τουρκικό στρατό να εισβάλει στη Συρία. Ο στρατός της χώρας έχει ήδη περάσει τα σύνορα, υπό τη συνοδεία F-16, τα οποία βομβαρδίζουν την περιοχή, εκτελώντας την επιχείρηση: “Πηγή της Ειρήνης”. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την εισβολή μέσω Twitter. Συγκεκριμένα, στον λογαριασμό του προέδρου αναφέρονται τα εξής:”Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τον Εθνικό Στρατό της Συρίας, έθεσαν σε εφαρμογή την επιχείρησης “Πηγή τη Ειρήνης”, εναντίον του PKK και των τρομοκρατών της βόρειας Συρίας. Η αποστολή μας είναι να αποτραπεί η δημιουργία ενός πεδίου τρόμου δίπλα στα νότια σύνορά μας και να φέρουμε ειρήνη στην περιοχή.

Ήδη από χθες το βράδυ οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι, ανακοίνωσαν ότι η επίθεση ξεκίνησε. «Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε μία από τις θέσεις μας», έγραψαν στο Twitter, αναφερόμενες στη μεθοριακή πόλη Ρας αλ Άιν. Πρόκειται για μία από τις περιοχές από τις οποίες αποσύρθηκαν τη Δευτέρα οι Αμερικανοί στρατιώτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των στρατευμάτων μας. Απαντήσαμε σε αυτή την επίθεση (…) Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τον λαό (…) της βορειοανατολικής Συρίας», τόνισαν οι SDF. Στο παρελθόν έχουν σημειωθεί μικροσυγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού και του συριακού στρατού και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο βομβαρδισμός αυτός προετοιμάζει το έδαφος για τη μεγάλη επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία.

Συνομιλία με Πούτιν πριν από την επίθεση

Η τουρκική προεδρία αποκάλυψε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενημερώνοντάς τον για την σχεδιαζόμενη επίθεση στη βορειοανατολική Συρία. Όπως αναφέρουν οι πηγές της τουρκικής προεδρίας, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Ρώσο ομόλογό του, ότι η τουρκική επιχείρηση θα συμβάλει στην ειρήνη και στη σταθερότητα στη χώρα και θα ανοίξει τον δρόμο για την πολιτική διαδικασία προκειμένου να επιλυθεί η σύγκρουση, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η προεδρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments