Διεθνή

Γερμανία: Ο νεοναζί δράστης μετέδιδε «live» την επίθεση στη συναγωγή (vid)

Γερμανία: Ο νεοναζί δράστης μετέδιδε «live» την επίθεση στη συναγωγή (vid)
Γερμανία: Περίπου 2.200 άνθρωποι είδαν πλάνα της επίθεσης του ακροδεξιού στη συναγωγή

Γερμανία: Περίπου 2.200 άνθρωποι παρακολούθησαν ζωντανά την επίθεση που διέπραξε νεαρός ακροδεξιός με στόχο συναγωγή στην πόλη Χάλε, ανέφερε η διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας μεταδόθηκε απευθείας. «Μια εγγραφή της μετάδοσης, αρχείο που δημιουργήθηκε αυτόματα βάσει των ρυθμίσεων του λογαριασμού [του δράστη], θεάθηκε από περίπου 2.200 ανθρώπους τα 30 λεπτά [που μεσολάβησαν] ώσπου το βίντεο καταγγέλθηκε και διαγράφηκε από το Twitch», ανέφερε η δημοφιλής πλατφόρμα βιντεοπαιγνιδιών μέσω Twitter.

Η αρχική απευθείας μετάδοση της επίθεσης, στην οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, διήρκεσε 35 λεπτά και την παρακολούθησαν απευθείας περίπου 5 χρήστες της πλατφόρμας, συμπλήρωσε το Twitch.

Η πλατφόρμα έχει «πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι συμπεριφορών μίσους και αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά κάθε πράξη βίας. Εργαστήκαμε με συναίσθηση του επείγοντος για τη διαγραφή αυτού του περιεχομένου και θα διαγράψουμε οριστικά κάθε λογαριασμό συνδρομητή που θα διαπιστώσουμε ότι αναρτά ή αναπαράγει περιεχόμενο [που συνδέεται] με αυτή τη φρικιαστική πράξη», πρόσθεσε το Twitch.

Νεοναζί ο δράστης των επιθέσεων στο Χάλε

Όπως ανακοινώθηκε, δράστης της επίθεσης είναι ο 27χρονος Stephan Balliert. Ο νεαρός νεοναζί επιχείρησε να εισβάλει στη συναγωγή, που ήταν γεμάτη κόσμο λόγω της ιερής ημέρας του Yom Kippur, αλλά δεν τα κατάφερε. Πέταξε τουλάχιστον μία χειροβομβίδα και πυροβόλησε έναν τυχαίο περαστικό, πριν κατευθυνθεί στο κοντινό κατάστημα, το οποίο ανήκει σε τουρκική οικογένεια. Εκεί σκότωσε ένα άτομο ακόμη.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, ο 27χρονος κατάφερε αρχικά να διαφύγει, χρησιμοποιώντας ταξί. Αργότερα όμως συνελήφθη, καθώς το ταξί τράκαρε με φορτηγό. Πριν πραγματοποιήσει την επίθεση, ο νεαρός νεοναζί κατέγραψε δηλώσεις του στα αγγλικά: «Ο φεμινισμός είναι η αιτία της πτώσης των ποσοστών γεννήσεων στη Δύση, η οποία ενεργεί ως αποδιοπομπαίος τράγος για τη μαζική μετανάστευση. Η ρίζα όλων αυτών των προβλημάτων είναι οι Εβραίοι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments