Πολιτική

Νίκος Βούτσης: Το 2015 δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε (vid)

Νίκος Βούτσης: Το 2015 δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε (vid)
Νίκος Βούτσης: Αποτίμηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού Αριστείδη Μπαλτά «Εντός παρενθέσεως;» βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.  Ο Νίκος Βούτσης είπε ότι «το βιβλίο του Αριστείδη είναι μία έξοχη προσπάθεια που σε χρόνο επίκαιρο γίνεται χρήσιμη γιατί είναι μία γέφυρα για το σήμερα και το αύριο. Μας βοηθάει , εμείς που βιώσαμε τη βίαιη ωρίμανση κατά Δραγασάκη, να μη ζήσουμε μία πρόωρη γήρανση της κυβερνώσας αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ, της προσπάθειάς μας γιατί βρισκόμαστε σε πόλεμο…».

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης μίλησε για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία  τονίζοντας  πως η αποτίμηση της ήττας του κόμματος θα πρέπει να γίνει «συντεταγμένα και τολμηρά».

Για τη διεύρυνση του κόμματος, ο κ. Βούτσης μίλησε για την ανάγκη που υπάρχει για μία «γενναία πολιτική συμμαχιών». Όμως, όταν αναφέρθηκε στο πόσο έτοιμος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει τον Ιανουάριο το 2015, ο Νίκος Βούτσης είπε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ότι ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι πάρα πολύ στα τρία χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση σε ψηφίδες προγραμματικές με πρωταγωνιστικό ρόλο τον Γιάνη και με ένα δυναμικό με νέους συντρόφους που τότε έρχονταν με την εμπειρογνωμοσύνη τους, τα πτυχία τους να βοηθήσουν. Ενώ ήμασταν έτοιμοι για αυτά, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση. Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης. Είμαι ευθύς,  λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα. Πουθενά σε κανένα υπουργείο σε κανένα μαζικό χώρο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments