Αθλητισμός

Ζανκτ Πάουλι: Οι οπαδοί απαίτησαν την αποπομπή του Σαχίν που στήριξε την εισβολή στη Συρία

Ζανκτ Πάουλι: Οι οπαδοί απαίτησαν την αποπομπή του Σαχίν που στήριξε την εισβολή στη Συρία
Ζανκτ Πάουλι: Οι οπαδοί της Γερμανικής ομάδας ζητάνε την απομάκρυνση του Σαχίν που στήριξε την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Ζανκτ Πάουλι: Η ομάδα από το Αμβούργο διαφέρει από όλες τις άλλες. Δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι αποτελεί τον πιο έντονα πολιτικοποιημένο σύλλογο στον κόσμο. Οι οπαδοί της είναι γνωστοί για τα αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά τους πιστεύω. Στο καταστατικό της αναφέρεται ξεκάθαρα πως δεν είναι αποδεκτός όποιος έχει πρόβλημα με ανθρώπους άλλης εθνικότητας, χρώματος και σεξουαλικών προτιμήσεων.

Φυσικά μια τέτοια ομάδα δεν θα μπορούσε να δεχτεί να υπάρχει στο ρόστερ της ένας ποδοσφαιριστής που επικροτεί τον πόλεμο για την καταστροφή μιας ολόκληρης χώρας. Ο Τούρκος εξτρεμ Τσενκ Σαχίν ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία με τη σημαία της χώρας του προσευχήθηκε για τη θετική εξέλιξη της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας. Κάτι ανάλογο είχαν κάνει και οι Τούρκοι που αγωνίζονται στην Εθνική, χαιρετώντας στρατιωτικά μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι με την Βέρντερ Βρέμης οι οπαδοί της Ζανκτ Πάουλι σήκωσαν πανό κατά της Τουρκικής εισβολής, αλλά και της ανάρτησης του Σαχίν. Μάλιστα, έχουν ζητήσει από την διοίκηση της ομάδας να του τερματίσει το συμβόλαιο. Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του συλλόγου με ανακοίνωση τους καταδίκασαν την κίνηση του Σαχίν.

“Η Ζανκτ Πάουλι ξεκαθαρίζει ότι είναι πλήρως αντίθετη με την ανάρτηση του Σαχίν, καθώς οι αξίες που πρεσβεύουν το κλαμπ δεν συμβαδίζουν με τα λόγια του παίκτη μας. Ο σύλλογος έχει ήδη μιλήσει με τον παίκτη και θα λύσει το θέμα που έχει προκύψει. Η θέση της Ζανκτ Πάουλι είναι ξεκάθαρη: Ποτέ ξανά πόλεμος.

Δείτε ένα από τα πανό

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments