Κόσμος

Εισβολή στη Συρία: Νεκροί 75 Τούρκοι στρατιωτικοί, σύμφωνα με τους Κούρδους

Εισβολή στη Συρία: Νεκροί 75 Τούρκοι στρατιωτικοί, σύμφωνα με τους Κούρδους
Εισβολή στη Συρία: Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα κουρδικά ΜΜΕ, σκοτώθηκαν 75 Τούρκοι και καταστράφηκαν επτά άρματα μάχης σε επίθεση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στη Ρας Αλ Αΐν.

Εισβολή στη Συρία: Η επίθεση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων κατά του τουρκικού στρατού στη Ρας Αλ Αΐν είχε ως απολογισμό 75 νεκρούς από την πλευρά των Τούρκων και καταστροφή επτά αρμάτων μάχης, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν σήμερα κουρδικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Firat, η επίθεση στη Ρας Αλ Αΐν οδήγησε στον τραυματισμό 19 στρατιωτών.

Τι συμβαίνει με τη Ρας Αλ Αΐν

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η Ρας Αλ Αΐν έχει κυριευτεί από τις δυνάμεις των Τούρκων και του Εθνικού Στρατού της Συρίας, ο οποίος υποστηρίζεται από τον Ερντογάν. Πάντως, το «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» αλλά και ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται εντός της πόλης, διαψεύδουν την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις απλά μπήκαν στην πόλη, αλλά δεν την έχουν καταλάβει.

Το Σάββατο εννέα άμαχοι «εκτελέστηκαν» νότια της παραμεθόριας πόλης Ταλ Αμπιάντ από φιλοτούρκους αντάρτες που συμμετέχουν στην επίθεση της Τουρκίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με τους θανάτους αυτούς ο αριθμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης έφθασε τους 38, κατά την ίδια πηγή, που κάνει επίσης λόγο για 81 νεκρούς κούρδους πολιτοφύλακες.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε από την πλευρά του χθες βράδυ ότι οι δυνάμεις του έχουν σκοτώσει 415 Κούρδους μαχητές.

«Οι Κούρδοι θα παλέψουν μόνοι τους»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπερασπίστηκε την επιλογή απόσυρσης των στρατευμάτων της χώρας από τη βορειοανατολική Συρία, σε ομιλία του σε Χριστιανούς ακτιβιστές. Ο Τραμπ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι Κούρδοι θα πρέπει να φυλάξουν μόνοι τους τα σύνορά τους και πως ο αμερικανικός στρατός δεν θα πρέπει να παραμείνει άλλο στο σημείο, καθώς προέχει η φύλαξη της δικής του πατρίδας.

«Ας κρατήσουν εκείνοι τα σύνορά τους. Δεν νομίζω ότι οι στρατιώτες μας πρέπει να παραμείνουν εκεί για τα επόμενα 50 χρόνια, φυλάσσοντας τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, τη στιγμή που δεν μπορούμε καν να προστατέψουμε τα δικά μας σύνορα στην πατρίδα», ήταν η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το Reuters. «Μην ξεχνάτε ότι αγωνίζονται για τη γη τους. Εκείνοι δεν μας βοήθησαν να αγωνιστούμε για τη δική μας γη. Αγωνίζονται για τη γη τους και αυτό είναι καλό, αλλά εμείς τους βοηθήσαμε αρκετά», συμπλήρωσε.

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play