Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: “Οι Κούρδοι είναι μόνοι τους”

Ντόναλντ Τραμπ: “Οι Κούρδοι είναι μόνοι τους”
Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε για ακόμη μια φορά το ότι η χώρα του δεν θα εμπλακεί στις συγκρούσεις με την Τουρκία, τονίζοντας ότι οι Κούρδοι πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε την επιλογή απόσυρσης των στρατευμάτων της χώρας από τη βορειοανατολική Συρία, σε ομιλία του σε Χριστιανούς ακτιβιστές. Ο Τραμπ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι Κούρδοι θα πρέπει να φυλάξουν μόνοι τους τα σύνορά τους και πως ο αμερικανικός στρατός δεν θα πρέπει να παραμείνει άλλο στο σημείο, καθώς προέχει η φύλαξη της δικής του πατρίδας.

“Ας κρατήσουν εκείνοι τα σύνορά τους. Δεν νομίζω ότι οι στρατιώτες μας πρέπει να παραμείνουν εκεί για τα επόμενα 50 χρόνια, φυλάσσοντας τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, τη στιγμή που δεν μπορούμε καν να προστατέψουμε τα δικά μας σύνορα στην πατρίδα”, ήταν η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το Reuters. “Μην ξεχνάτε ότι αγωνίζονται για τη γη τους. Εκείνοι δεν μας βοήθησαν να αγωνιστούμε για τη δική μας γη. Αγωνίζονται για τη γη τους και αυτό είναι καλό, αλλά εμείς τους βοηθήσαμε αρκετά”, συμπλήρωσε.

“Hθελημένο το χτύπημα στο Κομπάνι”

Στο μεταξύ, η Washington Post φιλοξενεί συνεντεύξεις τεσσάρων πρώην και νυν αξιωματικών των ΗΠΑ, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το χτύπημα που έγινε από τους Τούρκους κοντά στην αμερικανική βάση του Κομπάνι ήταν ηθελημένο.

Σύμφωνα με έναν από τους αξιωματούχους που μίλησαν στην Washington Post: «Tα πυρά εβλήθησαν από την τουρκική πλευρά των συνόρων και ουσιαστικά δημιούργησαν μια αγκύλη γύρω από το αμερικανικό φυλάκιο καθώς έπεσαν μπροστά και πίσω του, κάτι που δεν θα έκανε κάποιος σε σύμμαχό του και το οποίο πρέπει να ήταν εσκεμμένο».

Η Τουρκία είπε ότι οι δυνάμεις της άνοιξαν πυρ σε απάντηση πυρών που δέχθηκαν από Κούρδους, αλλά σταμάτησαν να ρίχνουν όταν τους προειδοποίησαν οι Αμερικανοί ότι οι σφαίρες έπεφταν πολύ κοντά τους. Αμερικανοί αξιωματούχοι, ωστόσο, αμφισβήτησαν κατά πόσον πράγματα προηγήθηκαν κουρδικά πυρά των τουρκικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments