Διεθνή

Κούρδοι προς ΗΠΑ: “Μας εγκαταλείψατε – Τους αφήνετε να μας σφάξουν”

Κούρδοι προς ΗΠΑ: “Μας εγκαταλείψατε – Τους αφήνετε να μας σφάξουν”
Κούρδοι: Ο ηγέτης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων έστειλε οργισμένο μήνυμα προς τις ΗΠΑ. "Τους αφήνετε να μας σφάξουν", ανέφερε ο Κομπανί Αμπντί προς τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ.

Κούρδοι: To CNN έβγαλε στη δημοσιότητα το αποκλειστικό έγγραφο με το μήνυμα του στρατηγού των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας και ηγέτη των Κούρδων, Μαζλούμ Κομπανί Αμπντί, προς τον αναπληρωτή ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ: “Μας εγκαταλείψατε. Τους αφήνετε να μας σφάξουν. Έχετε παραιτηθεί από εμάς. “Δεν είστε διατεθειμένοι να προστατέψετε τους ανθρώπους, αλλά δεν θέλετε να έρθει και άλλη δύναμη για να μας προστατεύσει. Μας έχετε εγκαταλείψει, αυτό είναι ανήθικο”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο Αμπντί ζήτησε από τις ΗΠΑ να συνδράμουν, είτε για να δώσουν τέλος στην τουρκική επίθεση, είτε για να δώσουν την ευκαιρία στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις να πετύχουν μια συμφωνία με τον Άσαντ και τους Ρώσους.

Ανυποχώρητος ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε την επιλογή απόσυρσης των στρατευμάτων της χώρας από τη βορειοανατολική Συρία, σε ομιλία του σε Χριστιανούς ακτιβιστές. Ο Τραμπ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι Κούρδοι θα πρέπει να φυλάξουν μόνοι τους τα σύνορά τους και πως ο αμερικανικός στρατός δεν θα πρέπει να παραμείνει άλλο στο σημείο, καθώς προέχει η φύλαξη της δικής του πατρίδας.

«Ας κρατήσουν εκείνοι τα σύνορά τους. Δεν νομίζω ότι οι στρατιώτες μας πρέπει να παραμείνουν εκεί για τα επόμενα 50 χρόνια, φυλάσσοντας τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, τη στιγμή που δεν μπορούμε καν να προστατέψουμε τα δικά μας σύνορα στην πατρίδα», ήταν η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το Reuters. «Μην ξεχνάτε ότι αγωνίζονται για τη γη τους. Εκείνοι δεν μας βοήθησαν να αγωνιστούμε για τη δική μας γη. Αγωνίζονται για τη γη τους και αυτό είναι καλό, αλλά εμείς τους βοηθήσαμε αρκετά», συμπλήρωσε.

Πάνω από 130.000 οι εκτοπισμένοι

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν σήμερα ότι πάνω από 130.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από περιοχές γύρω από τις πόλεις Ταλ Αμπιάντ και Ρας αλ Άιν λόγω των συγκρούσεων. Σε ανακοίνωση, το Γραφείο Συντονισμού του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις (OCHA) ανέφερε ότι το ίδιο και άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις εκτιμούν πως έως 400.000 άμαχοι στη ζώνη συγκρούσεων στη Συρία μπορεί να χρειαστούν βοήθεια και προστασία το επόμενο διάστημα.

Ανακατάληψη στη Ρας Αλ Αΐν

Οι Κούρδοι της Συρίας ανακατέλαβαν την πόλη Ρας αλ-Άιν, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου ότι η πόλη είχε καταληφθεί από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που τελούν υπό την διοίκηση των Κούρδων έχουν ανακαταλάβει τον έλεγχο των περισσότερων περιοχών της αναφερόμενης πόλης, καθώς συγκεντρώνουν δυνάμεις για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικής επιχείρησης, σύμφωνα με το ίδιο παρατηρητήριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments