Ελλάδα

Σοφία Κοκοσαλάκη: Το συλλυπητήριο μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού για το θάνατο της γνωστής σχεδιάστριας

Σοφία Κοκοσαλάκη: Το συλλυπητήριο μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού για το θάνατο της γνωστής σχεδιάστριας
Σοφία Κοκοσαλάκη: Η σχεδιάστρια εμπνεύστηκε από την Κρήτη που λάτρευε, από τον ενδυματολογικό θησαυρό της αρχαιοελληνικής και λαϊκής παράδοσης.

Σοφία Κοκοσαλάκη: Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο της γνωστής σχεδιάστριας Σοφίας Κοκοσαλάκη απέστειλε η υπουργός Πολιτισμού και αθλητισμού Λίνα Μενδώνη:

Στο μήνυμά της, η κ. Μενδώνη αναφέρει: «Είναι εξαιρετικά λυπηρό όταν φεύγει από τη ζωή ένας νέος άνθρωπος, ένα δημιουργικό πνεύμα, μια γυναίκα δυναμική, αυτοδημιούργητη, που για μια εικοσαετία πρωταγωνίστησε στον σκληρό και ανταγωνιστικό χώρο της διεθνούς μόδας. Η Σοφία Κοκοσαλάκη εμπνεύστηκε από την Κρήτη που λάτρευε, από τον ενδυματολογικό θησαυρό της αρχαιοελληνικής και λαϊκής παράδοσης. Μετουσίωσε αυτές τις επιρροές σε σύγχρονες δημιουργίες, ρούχα με πτυχώσεις και κοσμήματα, ως γλυπτά που δανείστηκαν στοιχεία της αρχαίας μικρογλυπτικής. Η Σοφία κατέκτησε τον κόσμο της μόδας, προβάλλοντας την Ελλάδα και τον διαχρονικό πολιτισμό της».

«Η συμβολή της, με τον σχεδιασμό των κουστουμιών, στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, υπήρξε καθοριστική για την παγκόσμια απήχησή τους. Το ταλέντο και η ακτινοβολία της Σοφίας Κοκοσαλάκη τίμησαν την ελληνική δημιουργία διεθνώς. Η απουσία της θα είναι αισθητή. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους φίλους της», προσθέτει η υπουργός Πολιτισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments