Διεθνή

Brexit: Απορρίπτεται από όλους η συμφωνία Λονδίνου – Βρυξελλών

Brexit: Απορρίπτεται από όλους η συμφωνία Λονδίνου – Βρυξελλών
Brexit: Καταδίκασαν τη συμφωνία οι Εργατικοί, το βορειοιρλανδικό «DUP», το Σκοτσέζικο (SNP), ο Τζέρεμι Κόρμπιν, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και ο Νάιτζελ Φάρατζ

Brexit: Δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες από τη σύναψη της Συμφωνίας της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον με την ΕΕ, και ήδη θεωρείται αβέβαιο αν η Βουλή των Κοινοτήτων θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας του Βρετανού πρωθυπουργού με τους ηγέτες της ΕΕ. Η κρίσιμη ψηφοφορία στη βρετανική Βουλή οριστικοποιήθηκε για το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019.

Οι Βορειοϊρλανδοί του DUP επιμένουν στο “‘όχι”, με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, να χαρακτηρίζει τη συμφωνία ως «χειρότερη συμφωνία κι από της Μέι». Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες της Τζο Σουίνσον την απορρίπτουν ως «αρνητική», ενώ η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, τη χαρακτηρίζει «άδικη». Ακόμα και ο ηγέτης του Κόμματος του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, τάχθηκε κατά της συμφωνίας δηλώνοντας ότι «ειλικρινά» πιστεύει ότι πρέπει να απορριφθεί.

«Είτε αυτή η συμφωνία, είτε no deal Brexit» απαντά ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος συμμετέχει με αυτή την θέση και στη Σύνοδο Κορυφής, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο να ζητήσει παράταση. Ο Τζόνσον δήλωσε ότι η Βρετανία και η ΕΕ κατέληξαν σε μια «σπουδαία» συμφωνία για το Brexit και κάλεσε τους βουλευτές να την εγκρίνουν το σαββατοκύριακο.

«Έχουμε μία σπουδαία νέα συμφωνία που επαναφέρει τον έλεγχο – τώρα το κοινοβούλιο θα πρέπει φέρει σε πέρας το Brexit το Σάββατο ώστε να προχωρήσουμε σε άλλες προτεραιότητες όπως το κόστος ζωής, το NHS (σ.σ.: το εθνικό σύστημα υγείας), τα εγκλήματα και το περιβάλλον» έγραψε σε μήνυμά του στο twitter ο Τζόνσον, μετά τη θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για τους όρους μίας συμφωνίας για το Brexit.

Το Εργατικό Κόμμα, το DUP, το SNP και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες απορρίπτουν την συμφωνία του Τζόνσον

«Το τέλος του αγώνα για να σταματήσει το Brexit απέχει πολύ. Αυτή η συμφωνία για το Brexit θα είναι αρνητική για τη οικονομία μας, για τις δημόσιες υπηρεσίες και για το περιβάλλον μας», δήλωσε η ηγέτης των φιλοευρωπαίων Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τζο Σουίνσον. Ήδη, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) , το Εργατικό Κόμμα και το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) απορρίπτουν την νέα συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξαν έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόσον, καθιστώντας αβέβαιη την έγκρισή της από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Αλλά και ο ευρωφοβικός λαϊκιστής Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης του Κόμματος του Brexit, τάχθηκε κατά της συμφωνίας του Μπόρις Τζόνσον δηλώνοντας ότι «ειλικρινά» πιστεύει ότι πρέπει να απορριφθεί. «Θα δεχόμουν περισσότερο μία νέα ευρωπαϊκή συνθήκη, που είναι, ειλικρινά, πολύ κακή για εμάς, ή θα προτιμούσα μία αναβολή και εκλογές; Επιλέγω την δεύτερη εκδοχή».

Η συμφωνία είναι χειρότερη από αυτή της Τερέζα Μέι, δηλώνει ο Κόρμπιν

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον φαίνεται πως διαπραγματεύθηκε μια ακόμα χειρότερη συμφωνία από αυτή της Τερέζα Μέι, η οποία απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ύστερα από την ανακοίνωση για επίτευξη συμφωνίας για το Brexit. «Ο καλύτερος τρόπος για να διευθετηθεί το Brexit είναι να δοθεί ο τελικός λόγος στους πολίτες σε ένα δημοψήφισμα», δήλωσε.3

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments