Διεθνή

Μάλτα: Εξέγερση σε κέντρο κράτησης μεταναστών

Μάλτα: Εξέγερση σε κέντρο κράτησης μεταναστών
Μάλτα: Καταστάσεις αντίστοιχες με αυτές που ζει η χώρα μας ζουν και στην Μάλτα, με μετανάστες να πυρπολούν πέντε οχήματα προσωπικού και να τραυματίζουν έναν αστυνομικό ζητώντας με βίαιο τρόπο την ελευθερία τους από το κέντρο κράτησης.

Μάλτα: Το μεταναστευτικό «καίει» όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα οι πολυάριθμοι μετανάστες μόνιμα εγκαταστημένοι σε κέντρα κράτησης ζητούν την ελευθερία τους. Αντίστοιχες εικόνες με τα νησιά του Αιγαίου όμως έχουμε και στην Μάλτα. Εκεί χθες το βράδυ σήμανε συναγερμός σε ένα από τα κέντρα κράτησης, με τους μετανάστες να προκαλούν ζημιές τραυματίζοντας παράλληλα και έναν αστυνομικό.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν την περασμένη νύκτα σ’ ένα πρώην στρατόπεδο του βρετανικού στρατού στο Χαλ Φαρ, κοντά στο αεροδρόμιο της Μάλτας. Οι μετανάστες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τμήμα του συγκροτήματος, όμως εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως η κατάσταση τέθηκε και πάλι υπό τον έλεγχο των αρχών τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Μάλτα: «Καζάνι που βράζει» το νησί της Μεσογείου

Τα κέντρα υποδοχής και κράτησης μεταναστών στη Μάλτα δέχονται πίεση καθώς εκατοντάδες μετανάστες έφθασαν το καλοκαίρι στο νησί. Πολλοί απ’ αυτούς μεταφέρθηκαν στη Μάλτα έπειτα από μια συμφωνία με άλλες χώρες της ΕΕ για την κατανομή τους στις χώρες αυτές, όμως οι περισσότεροι εξακολουθούν να βρίσκονται στο νησί, προκαλώντας πίεση στις περιορισμένες εγκαταστάσεις υποδοχής που αυτό διαθέτει.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σήμερα πως οι μετανάστες στο Χαλ Φαρ πυρπόλησαν αίθουσες καθώς και οχήματα που ανήκουν στο προσωπικό. Ένα όχημα της αστυνομίας υπέστη επίσης ζημιές. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε ελαφρά. Η κατάσταση στις χώρες της Μεσογείου μοιάζει με μπαρούτι έτοιμο να εκραγεί. Τα τεκταινόμενα στη Συρία επιβαρύνουν το πρόβλημα, αφού καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες μετακινούνται αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον μακριά από τον πόλεμο και την φτώχεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments