Διεθνή

Συρία: Κούρδοι πετούν πατάτες στα αμερικανικά στρατεύματα

Συρία: Κούρδοι πετούν πατάτες στα αμερικανικά στρατεύματα
Συρία: Την δυσαρέσκειά τους προς τους Αμερικανούς που δεν στάθηκαν στο πλευρό τους κατά την εισβολή των Τούρκων στρατιωτικών έδειξαν με ξεχωριστό τρόπο οι Κούρδοι.

Συρία: Με την εκεχειρία για την ώρα να βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή από όλες τις πλευρές, οι Αμερικανοί στρατιώτες αποχωρούν από την περιοχή των Κούρδων μαχητών. Οι τελευταίοι περιμένοντας την στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ δεν έκρυψαν την δυσαρέσκειά τους πετώντας τους όπως αναφέρεται από πηγές πατάτες κατά την αποχώρηση τους από το σημείο.

Κούρδοι της Συρίας εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας εκτοξεύοντας εναντίον τους πατάτες, ανέφεραν κουρδικά μέσα ενημέρωσης.

Βίντεο που αναρτήθηκε σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης δείχνει Κούρδους να πετούν πατάτες σε αμερικανική φάλαγγα καθώς αυτή περνάει από μια περιοχή στο Καμισλί. «Οι Αμερικανοί δραπετεύουν σαν ποντίκια», φώναζαν άνθρωποι στα άρματα μάχης που περνούσαν. «Ντροπή σας», ακούγονταν να φωνάζουν άλλοι. Κουρδικές πηγές είπαν πως η φάλαγγα κατευθύνεται στη βόρεια ιρακινή επαρχία Ντοχούκ μέσω του μεθοριακού περάσματος Σαχέλα.

«Οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν τον σύμμαχό τους»

«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις των Κούρδων πολεμούν μια δύναμη που σκοπεύει να εξοντώσει τους πολίτες επειδή εμείς τους δώσαμε το πράσινο φως για την επιχείρησή τους», δηλώνει ένας άλλος αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας στο CNN. Από την πλευρά του, στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ που συμμετείχε σε επιχειρήσεις στη Συρία υποστηρίζει ότι «ντρέπεται» για τις ενέργειες της χώρας του λέγοντας οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν τον σύμμαχό τους στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Απώλεια εμπιστοσύνης;

Υπάρχει επίσης μια ανησυχία στους κόλπους του αμερικανικού στρατού ότι οι σύμμαχοι και οι δυνητικοί εταίροι των ΗΠΑ δεν θα εμπιστεύονται την αμερικανική κυβέρνηση στο μέλλον.«Πώς περιμένουμε από κάποιον να συνεργαστεί μαζί μας τώρα;», διερωτάται αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας στο CNN.«Οι Κούρδοι έκαναν ότι τους ζητήσαμε», είπε ένας άλλος. «Αυτό πραγματικά δεν είναι καλό για εμάς».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments