Αθλητισμός

Λευτέρης Αυγενάκης: “Πρωτοφανή τα επεισόδια στο Ρέντη” – Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

Λευτέρης Αυγενάκης: “Πρωτοφανή τα επεισόδια στο Ρέντη” – Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού
Λευτέρης Αυγενάκης: Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε πως τα επεισόδια «δυσφημούν την Ελλάδα διεθνώς», ενώ αναφέρθηκε και στις επόμενες κινήσεις του. Καταδίκασε τα επεισόδια με ανακοίνωση του ο Ολυμπιακός.

Λευτέρης Αυγενάκης: Μέσω προσωπικής του δήλωσης αναφορικά με τα επεισόδια στο Ρέντη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, γνωστοποίησε τόσο πως πολύ σύντομα θα έχει συνάντηση για το θέμα με τον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου όσο και ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με ανθρώπους της UEFA. Παράλληλα, ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε πως τέτοια επεισόδια «δυσφημούν» την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του:

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αμέσως μετά από τα πρωτοφανή επεισόδια, που συνέβησαν το απόγευμα στον αγώνα Ολυμπιακός – Μπάγερν για το Youth League της UEFA και τα οποία δυσφημούν την Ελλάδα διεθνώς, προχώρησε άμεσα σε:

  • συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η βία στα γήπεδα έκανε εκ νέου την εμφάνισή της.
  • επικοινωνία με στελέχη της UEFA, καθώς και με τον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, με τον οποίο προγραμματίστηκε συνάντηση αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι.
  • συνεργασία με τον πρόεδρο της ΔΕΑΒ, κ Αχιλλέα Τσιχτή.

Τέλος, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου 4326/2015, εξετάζονται και τα δύο περιστατικά «φραστικής βίας», τα οποία σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Ολυμπιακός: «Οι εισβολείς δεν έχουν ουδεμία θέση στην οικογένεια του Ολυμπιακού»

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει όσα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη εξέδωσε πριν από λίγο η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες καταδίκασαν την εισβολή των χουλιγκάνων κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας Νέων με την αντίστοιχη της Μπάγερν Μονάχου για το UEFA Youth League και ξεκαθάρισαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι «εισβολείς δεν έχουν ουδεμία θέση στην οικογένεια του Ολυμπιακού», αλλά και ότι δεν έχουν ουδεμία σχέση με τον σύλλογο.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η πειραϊκή ΠΑΕ αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη σημερινή εισβολή χούλιγκαν στον Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι εισβολείς δεν έχουν ουδεμία θέση στην οικογένεια του Ολυμπιακού και ουδεμία σχέση με την οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments