Ελλάδα

Ορεινές Συμφωνίες: Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την ταινία – αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη 

Ορεινές Συμφωνίες: Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την ταινία – αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη 
Ορεινές Συμφωνίες: Το ίδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» για την περάτωση της ταινίας, παρείχε στο σκηνοθέτη πλήρη πρόσβαση σε όλο το αρχείο του.

Ορεινές Συμφωνίες: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε εχθές στον κινηματογράφο “Αθήναιον” προκειμένου να παρακολουθήσει την ταινία “Ορεινές συμφωνίες” που είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η ταινία προγραμματίζεται να βγει κανονικά στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 31 Οκτωβρίου, ενώ αποτελεί παραγωγή του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης». 

Την ταινία σκηνοθέτησε ο Βαγγέλης Ευθυμίου και πραγματεύεται άγνωστες στιγμές από τη ζωή και την πολιτική πορεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με φόντο σε πολλές από αυτές τα αγαπημένα του βουνά της Κρήτης, ενώ παρουσιάζονται και ντοκουμέντα από την προσωπική του ζωή. 

Στην ειδική προβολή της ταινίας, παραβρέθηκαν εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα παιδιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα Μητσοτάκη. Την ταινία παρακολούθησαν στο Ίδρυμα Μητσοτάκη, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,Γιάννα Αγγελοπούλου, Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Βαρδής Βαρδινογιάννης.

Μάλιστα, για την περάτωση της ταινίας το Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» παρείχε στο σκηνοθέτη πλήρη πρόσβαση σε όλο το αρχείο του, με αποτέλεσμα να σκιαγραφείται η πορεία του από την Κρήτη και την αντίσταση κατά των ναζί, έως τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στα πολιτικά δρώμενα για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, τη σχέση του με τη Μαρίκα Μητσοτάκη και, φυσικά, με τη φύση και τα βουνά της Κρήτης. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments